fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Vine a 13-a pensie!

S-a vorbit mult și s-a promis și mai mult pentru una dintre cele mai defavorizate categorii sociale din România, pensionarii. Ba crește, ba nu mai crește punctul de pensie: ba se dă un ajutor, ba nu se mai dă, ba vine a 13-a pensie, ba s-a împiedicat pe drum….

Românii care au pensii mai mici de 3.000 de lei vor primi de la Guvern, în luna octombrie, cea de a doua tranșă (după cea din ianuarie acest an) din a 13-a pensie.

Potrivit Avocat.net, ordonanța guvernului 168/2022, cea care prevede un ajutor financiar acordat pensionarilor sistemului public de pensii, celor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei, va fi pusă din nou în practică de luna viitoare.

Românii care au pensii mai mici de 3.000 de lei vor primi de la Guvern, în luna octombrie, sume cuprinse între 300 și 500 de lei. Cuantumul acestuia va fi însă diferit, în funcție de cât de mici sunt aceste venituri, schema propusă fiind următoarea:

a) în cuantum de 1.000 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei, inclusiv;

b) în cuantum de 800 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei, inclusiv;

c) în cuantum de 600 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei, inclusiv.

Banii vor fi acordați prin intermediul caselor de pensii și nu se vor lua în calcul la stabilirea plafonului prevăzut privind compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor. Totodată, acest venit nu va putea fi executat silit prin poprire.

Dan AGACHE

46 COMENTARII

 1. Nu inteleg! La început de an ,ianuarie pe cupon era scris 3000, 52…lei, deci mai mult cu 0,50 lei, iar imediat în februarie nu mai era aceiași sumă, ci 2906…pentru 0,50 bani care sunt zecimale scoase de calculator in funcție de cum este programat, nu m-am încadrat în ajutorul asigurat de stat și în continuare la fel … depășesc, deci nu am dreptul după 43 de ani de muncă…care este explicația?….mi se pare total aiurea că dacă depășești cu un ban, să nu ai drepturi …

  • Toți sunt o apa ș un pămînt ,toți cînd ajung acolo fac doar pt binele si bunăstarea lor ,niște creaturi ,ca nu îi pot numi alfel care își calcă semenii în picioare fără pic de remușcări ,dupa 41 ani de muncă sa mi cerșesc drepturile mele cîstigate cu sudoarea frunții.Veți da socoteala în fața atotputernicului 😪🙏🙏🙏

 2. Nu este încurajată munca și nici performanta !
  Stagiu complet de cotizare, studii superioare, doctorat, studii postuniversitare și la început de an mi-a fost majorată pensia, trecând de pragul de 3000 lei, chiar sub nivelul unor persoane cu studii medii.
  Evident, suma ce a depășit 2000 lei a fost ( încă o dată) impozitată și am ajuns la un cuantum al pensiei încasate de 3102 lei. Acum până la 3000 lei se acordă ajutoare, a 13-a pensie…..pentru 102 lei pensia pe care o încasez este mult sub nivelul așteptărilor!
  ” Domn groful, domn și Dumnezeu și ambii râd de rob .”

  • Da, sunt de acord cu dv ! Eu am 48 de ani vechime si am 3400 si incasez 3264…ca de trebuie sa platesc impozit…Noi cei care depasim de 3000 nu avem dreptul la subventii…… De ce nu se mareste impozitarea la valoarea salariului minim, ca asa a fost la inceput.Politicienii astia cred ca au reusit sa spele creierul la tot poporul ???? Stiti ca presedintele Casei nationale de pensii (cu ce drept????) a emis un ordin 299/29/mai/2023 sa se mareasca pretul pt adeverintele salarii brute, sporuri etc. dela 200-300lei la 1200-1500 lei…..desi eu stiu ca statele de plata sunt obligati sa le pastreze 50 de ani.
   Da le Doamne Minte , ca prostie au destula !!!!

  • Puteti sā dati un rāspuns pentru mine,cine are bac, lucra ca meserie lācātus mecanic ,lucra dupā desen 27 ani,si acum primeste 1170 ron,este echitabil eventual si cu pensia dumneavoastrā?

 3. In ultimii ani cei care au contribuit la fondul de pensii cu sume mari au pierdut cel mai mult!Sunt la mijloc intre speciali și cei care au muncit la negru!Pai unul care a frecato in tinerete la negru ia cu diverse ajutoare la sfirsitul anului mai mult ca unul cu 4000 ron pensie contributing!Pe ala care a muncit îl excluzi de la sume suplinentare !Nui corect!

  • Bună ziua!
   Citește oare cineva aceste comentarii și se ia o decizie în acest sens?
   Eu cred că se scriu degeaba aceste comentarii si nu sunt citite decât de cei oropsiți.
   Cu stima!

  • Are dreptate si Florin; sunt multe persoane care au lucrat la privat pe salariu minim în acte ca patronii să nu plătească mult impozit la stat dar încasau în ziua de salariu bani, direct în mână încă pe-atât. Este normal ca aceste persoane care au câștigat mulți bani când lucrau, dar care acum la pensie primesc doar pentru contributivitate să primească suplimentar bonusuri că au pensia mică???Iau cu mult mai mulți bani decât cei care au lucrat cinstit toată viața pe contributivitate

 4. Mi se pare corect sa se calculeze pensiile doar pe contributivitate și orice mărire de pensie sa se facă indiferent de alte venituri.Nu este corect sa dați procente diferite în funcție de pensia minima se de alte venituri pentru care fiecare a muncit.De ce nu aveți în vedere și eliminarea tuturor veniturilor la pensii altfel decat in baza contibutivitatii. De ce favorizați persoane care au avut în timpul activității salarii bune și bonuri de masa vaucere de vacanță și alte avantaje funcției publice. Eu ma rog la Dumnezeu sa va dea vouă cei care decideți în mod diferit și faceți legi care favorizează doar anumite persoane apropiate vouă, Dumnezeu sa va dea doar ce meritați. Legea trebuie sa fie la fel pentru toți.Sa va între bine în cap.

 5. Ăsta nu-i ajutor, asta-i umilirea poporului român de către acești psd iști în frunte cu acest nebărbierit de ciolacul. Cu ce-l doare pe el de suferințele pensionarilor când lui îi zboară din buzunar bancnotele de 500 de lei, zicând că, „astia-s bani de buzunar”. Trebuie să ne unim forțele, toți pensionarii,să să-i aruncam la groapa de gunoi a istoriei, la alegeri, pe acești așa ziși social democrati, în realitate niste chiaburi noi, creați de razmerita din ’89. Uitați vă cum amăgesc pensionarii acum, ” creste punctul de pensie, ba nu creste, primiti ajutoare pentru energie , ba nu primiti, recalculăm pensiile, ba nu se recalculează, facem o nouă lege, ba nu, o lăsăm pe cea veche . Bătaie de joc! În fiecare seară apar niste troglodiți in frunte cu bâlbâitul ăla de Hadar și un moș crăciun, la postul de casă al psd iștilor, minciuna tv, și lansează tot felul de minciuni despre pensi. Pensionarii s-au prins și nu-i vor mai vota pe acești hoți, chiar și formând ace „bloc al hoților psd -pnl”

  • Și eu am aceiași pensie și nu am primit nimic ,despre ce transa a doua că nu am primit nici pe prima transa .

 6. Cei care comentează de ce nu declară că au fost foarte mulți turnători la securitate, membrii de partid, papagali, pupincuriști.Au obținut locuințe turnandusi colegii la securitate.Au muncit forțat și au avut locuri de muncă gârlă.Daca lovitura de stat din 1989 era în anii 70, mai aveau vechime 40-45 de ani? Să li se calculeze cotizația care au platit-o și să le dea banii grămadă și atunci să plătească asigurări de sănătate în funcție de pensia care au avut-o! Vor pensii mari, bilete la tratament, vor să stea jos în mijloacele de transport în comun, vor multe și mărunte.Eu le doresc sănătate și pensie cât mai lungă!!!

 7. Eu zic sa nu va faceti probleme,legea e sramba,ca si cei care au facut o.
  Pe scurt:nimeni nu ar trebuii sa ia un leu in plus,decat cei care au contribiuit la fondul de pensii.
  Eu am muncit 44 de ani (scrisi in cartea de munca) si am pensie 3338 lei.
  Sunt multi care nu au muncit o zi in viata lor si au aceasi pensie,sau mai mare,cum?
  La noi totul e posibil,asa ca…
  O zi buna.

 8. Sunt pensionat pe caz de boală cu o pensie minimă de 1125 lei …Mentionez că am Poliartrită reumatoidă, două stenturi pe inimă și diabet tip2….Nu am dreptul de muncă chiar dacă vteau să muncesc…La negru nu te angajează nimeni,am zile intregi în care nu mănânc nimic pentru că nu îmi permit nici măcar să iau o pâine…Pensia imi ajunge maxim 10 zile ,după aceea facfiamea de mă leșină din cauza tratamentelor pentru fiecare boală în parte…Am 55 de ani și vreau să muncesc ca paznic …Altă muncă nu pot presta pentru că nu am voie la efort și deci nu-mi pot găsi o slujbă pe măsură…

 9. Imi este atat de greu sa mai comentez…strigatul nostru este in zadar, dar lunga mea rabdare este ca in ziua judecatii in fata tronului celui sfant vor fi judecati, pentru toata suferinta acestui popor, nu vor mai putea sa negocieze, in fundul iadului vor ajunge. Acum ma rog bunului Dumnezeu sa imi dea sanatate, rabdare, putere ca sa pot trece peste toate aceste mizerii. Nu voi vota pe nimeni, drept este numai bunul Dumnezeu. El imi dă atat cat imi este necesar ca sa nu mai sufar din cauza acestor pacatosi. Doamne! Mustrai pe toti care isi bat joc de acest popor greu incercat. Amin!

 10. Nu este corect că unul care are o pensie pe baza de contributivității , cu vechime in câmpul muncii integrala , de cca 3000 lei, să ajungă să aibă o pensie sub cei cu contribuție mai mica doar pentru că pensia acestora este prea mica
  Cred că și pensia celorlalți este mica
  Se pare că se urmărește ocrotirea celor cu pensii speciale a căror contributivitate in procentul total al pensiei este de cca 30% . Diferența fiind acoperita din bugetul de stat. Aceștia indiferent de măsurile adoptate sunt privilegiați, privilegiați pe niște considerente nesustenabile (aceștia fiind apti să presteze orice munca , pe care nu o puteau presta in timpul activității)
  Rezolvarea este in mână celor de la putere și să nu creeze mai multe neajunsuri, discrepanțe in societate

 11. Am ieșit la pensie in anul 2016 cu o vechime de 49 ani 11 luni și 20 de zile fara 10zile să nu am 50 de ani de vechime lucrez de la virsta de 16 ani de cînd am terminat sc profesionala mai precis din 25 iulie 1966 , cind am ieșit în 2016 am ieșit cu o pensie de 1450lei ,pe parcurs mi sa adăugat în acești ani după pensie deoarece mai funcționez ca profesor pco la un liceu și anual trimit adeverinta cu micile mele venituri din 4 ore / săptamina am ajuns la 3348 lei , deci eu care am muncit 50 de ani in campul muncii și am depășit 3000de lei nu avem dreptul la carduri de energie carduri de alimente vaucere de tot felul care în viața lor au muncit 15- 20 de ani li se acordă toate drepturile posibile de ce oare ? am întâlnit prieteni care au ieșit la pensie după 35 ani și au un venit din pensie de 2000 lei deci eu după 50 de ani vechime am ieșit cu 1450 lei iar alții la 35ani cu 2000

 12. În loc de indexare la pensii,ar trebui sa se dea compensare(în suma fixa) pentru toți pensionarii la fel.Asa nu ar mai fi diferențe.Preturile au crescut la fel pentru toată lumea.

 13. Bună ziua, spuneți unde ,vedem noi din popor cum se calculează, Pensiile, formula corectă cu plus și minus, corect și complet.Nici Budăi nici actuala ministru femei ,nu îți dă fapte concrete,deloc mai multe informații ERONATE.Nu se știe când, cum , și când vor crește PENSIILE, Totul este o mascarada,de la șmecheră de la primăria Craiovei.Si de la dânsa și cei care au urmat.Ce păcat că nu este un Dumnezeu și aici cu noi.

 14. De ce va mirați de gândirea proasta a acestui guvern?Ciolacu șofer de autobuz fără studii ,azi spune una miine altceva .Interesul este pentru cei cu pensii speciale,pensii de merit ca exista și as ceva,pentru care nu au cotizat nimic .În timpul cit au fost în funcție au avut f mari facilitati,magazine gratuit,croitorii gratuit,pantofar gratuit,,etc,și salarii pe luna cit o pensie pe un an,20000<90000,dar nu ar ajuta un orfelinat. Rușine sa fie acestui guvern,incolor inodor,insipid,incapabil,indolent care modifica și dau legi în favoarea lor și neamurilor .Ca un om după 46 ani munca sa ai 2700 pensie și asta lucrat în mediu f greu, este strigător la cer .Nea Ciolacu dacă auzi și poți fii deștept ești alesul poporului nu poți face ce vrei și nu cred ca I favorabil poporului sa fii presedinte după alegeri .Ferească ne bunul Dumnezeu de PSD(parinti,surori și cei dragi).

 15. Și mai ceva,decit firimiturile ce le dau ca ajutor ,cheltuiala enorma pentru realizarea finita a lor ,mai bine majora cu min.6%pensiile ca era lunar .Este o jigniri crasa la adresa pensionarilor ,generație care a muncit și construit f mult în tara asta dar au venit și au distrus tot .Lustruit papucii și stam înclinați la 90gr,în fata UE.Aveau nevoie de noi ,tara bogata,teren virgin pentru piața de droguri,comerț cu carne vie ,etc. plus ca fiecare tara cotizeaza financiar ,de acol sint atâtea bani ca să dea împrumuturi cu dobânzi mari .Dacă aveam guverne cu interes pentru popor nu aveam nevoie de UE,NATO,care în caz de război nu o sa ne apere ,ci o salupte pentru ei pentru putere în lume .

  • A fost bun turnătorul Băsescu ( Petrov) care a tăiat pensiile…și salariile și nimeni nu a zis nimic…

 16. Oricum ar fi nemultumiți vor fi tot timpul nu poți să mulțumești pe toată lumea și eu după 25 de ani munciți și 20 pensie de boală am pensie 1200 va rog să-mi spuneți pot să fac ceva?

 17. Cred că pensiile sunt mult prea mari.stai acasă și primești sume mari de bani.nu este corect.taiati pensile la jumate.pensionarii trebuie sa țină post.si s se angajeze să muncească până la 84 ani.in construcții pe șantier.dupa 84 ani la cerere se poate prelungii contractul de munca dar nu mai mult de 14 ani.la final penalizarea sa nu fie mai mare de 44%.multumesc.

 18. Cetățenii României trebuie să muncească până ajung la CAPELA LA CIMITIR.deoarece avem obligația morală să dăm banii înapoi la străini de unde copii noștrii sau împrumutat și au făcut numai lucruri bune pentru noi cu banii.totusi sunt copii noștrii și ai iubim.multumesc

 19. Am lucrat 40 de ani și am cotizat mereu pentru pensie. Statul mi-a luat din venit cât a vrut fără să mă întrebe dacă bugetul familiei mele este sustenabil?!?! Nu am avut încotro. Acum ni se spune că bugetul este nesustenabil !!!!
  Din cauza noastră? Cum se susțin pensiile, așa zise speciale și parlamentare dacă bugetul este cum ne spun ei ? De ce încurajează nemunca? Cum dau mereu pomeni pentru cei ce nu au cotizat?
  În țara asta, ca să trăiești bine, dacă ai un copil trebuie să-l faci ori jurist, ori demnitar. Vom fi o țară de judecători, procurorii, parlamentari…
  Ne-au mințit că ne măresc pensiile cu 12,5%. Pentru noi, cei corecți ce am muncit peste 40 de ani mărirea a fost mai mică… diferența a mers în impozit (supraimpozit).
  Noi cei corecți nu merităm a 13-a pensie? Nu cerem pomană, vrem din banii noștri! Nu merităm că avem mai mult de 3000 lei pensie?
  Cine o să-i mai voteze…de fapt ăștia… leneșii…

 20. Am citit parte din comentarii. Mare parte sunt asemenea unor strigăte de ajutor, altele sunt lipsite de optimism. Niciunul dintre cei care au comentat nu au făcut decât să se plângă de efectele unor legi strâmbe și nedrepte, fără să comenteze cauza care duce la acestea. Fraților, din păcate, ați cazut în plasa mincinoasă a politicienilor, crezând în bazmul cu contributivitatea. In acest moment, în România, calculul pensiei se face la salariul de încadrare, plus „sporuri permanente”. Adică salariul plus sporul de vechime, conform Legii 263, care trebuia abrogată încă din 2019, odată cu promulgarea și apariția în Monitorul oficial, a Legii 127, cea care într-adevăr, făcea calculul, funcție de contributivitatea. Am sa va ca dau exemplu modul în care s-au creat inechitățile și în cazul meu. Am muncit, 47 de ani in marea lor majoritate, în grupa a II-a de muncă. Am ieșit la pensie in 2018, la limită de vârstă, în condițiile Legii 263, cu 2,2 puncte și indice de corecție, 1.15. Un coleg de-al meu a ieșit la pensie cu un an și jumătate mai târziu, la cerere, având vârsta de 61 de ani, tot în condițiile Legii 263, cu un punctaj de 1,8, dar cu un indice de corecție de 1.41. Diferența dintre pensia mea și a lui, în condițiile unui stagiu de cotizare mai mare, și un salariu mai mare, și pensia stabilită pentru el, este de 1100 de lei. Cauza fiind, indicele de corecție, nicidecum contributivitatea. Nu vă mai lăsați amăgiți de minciunile lor. Nu vor plăti pensiile corecte pentru că nu mai au nevoie de noi, decât, probabil, masă de manevră la vot. Sunt întru totul de acord cu principiul contributivității, dar INTR-ADEVAR APLICAT, nu povești !

 21. Niste tampiti ! Care cred ca 3000 lei e o pensie mica dar 3010 lei e deja mare SI nu mai trebuie marita. S.a ajuns la aberații, unul care a muncit 40 ani ia mai putin decât unul cu vechime 15-20 ani doar asa ca vrea guvernul. Sunt jalnici,incurajeaza si favorizează puturosii in detrimentul celorlalti, doar atat pot?

 22. S-a discutat despre aceste pomene și s-a amintit că prima tranșă a fost acordată în luna Ianuarie. Nu am primit niciun ban în luna Ianuarie în plus la pensie. Să ne facă dovada afirmațiilor gratuite!😮‍💨

 23. Echitabil ar fi ca toți foști membrii PCR; activiștii din eșaloanele superioare să primească pensie minimă pe economie.Ei au fost favorizații sistemului și au beneficiat de venituri mari; posturile cu multe facilități.Restul au lucrat că robii in acord global ,fiind pensionați după salariul de încadrare,nicidecum după cel realizat .Aici e buba pe care nimeni nu o abordează.Cei care și-au pierdut proprietățile prin naționalizare ar trebui să beneficieze de pensii speciale.

 24. O țară condusă de niște tipi fără să cunoască nimic despre cum s – a construit , cum s – a muncit în țara asta , și de aceea nu cunosc ce înseamnă să ai un serviciu , să cîstigi un ban , pentru că au avut totul de a gata . Astfel nu au cum să cuoască valoarea banului și greutățiile vieții .Rușine …!

 25. Bine ar fi fost că acest ajutor să nu fie dat din fondul de pensii ci din banii guvernului Punctul de pensie sa majorat cu 12,5 la sută în loc de 15 la sută .Nu a fost corect sa ei banii pensionarilor care au muncit ani multi și grei și să dai celor care au muncit 5 ani.Nu sunt împotrivă sa îi ajutați pe cei nevoiași ,dar nu din fondul de pensii și pe anumite criterii in afară că au venit mic .Eu cred că guvernanții vor să facă campanie electorală pe spinarea pensionarilor .Hai la vot !!! Votați PSD ,votați PNL , Votați AUR, ,votați USR .Votați hoții!

 26. Noi i-am votat ca din munca noastra EI să-și facă venituri la nivelul „colegilor lor din ue” iar noua sa ne de-a salarii si pensii la nivel de „asistati sociali” .
  Că noi nu avem colegi in ue la nivelul carora sa fim remunerati.
  Mai netita votul nostru?
  Pentru ce, ca sa ne spuna ca nu sintem sustenabili”? Dar impozitabili de ce sintem?
  Ei sint primii la cresterea veniturilor, iar noi la cresterea impozitelor si darilor.
  Eu zic va daca nu putem sa traim cu totii decent, mai bine sa facem foamea cu toții.
  Pe mine nu ma deranjeaza ca magistratii si pensii mari, ma deranjeaza ca nu am si eu la acelasi nivel.
  PNL+PSD+UDMR+USR nu mai merita sa guverneze acest popor, ca l-au jegmanit.
  Dar cu siguranta ca javrele vor migra in alte partide, cum au migrat Blaga si Boc&Co la PNL.
  Stramosii ar fi zis, probabil „la coase, la furci frati romani”, dar multi dintre noi nu vrem, ca avem munca „la stat”.
  Geaba ne zice imnul national „desteapta-te”, ca noi vrem sa raminem asa cum le place lor sa fim, „prosti si din ce in ce mai saraci.

 27. O singura data sa dat a 13 pensie iar pe urma promisiuni țida pe amarîți aia de 250 si nici nu ai ce cumpara ca au crescut prețurile si vi tot cu plasa goala.Va dau cu omîna si va iau cu 10

 28. De cine sunt citite comentariile și aprobate și ce putere au acele persoane de a face că ce spunem noi înseamnă ceva pentru politicienii care oricum nu dau doi bani pe noi decât atunci când vin alegerile …

 29. Legea 263/2010 = legea furăciunii din pensiile românilor. Exemple: 1) vechimea în muncă este, la fel ca și vârsta condiție de pensionare, nu are ce căuta în formula de calculare a pensiilor; 2) contribuția medie anuală scade pensia, termini școală în iunie, te angajezi in septembrie, ai numai 4 luni lucrate și totalul se împarte la 12; 3) contributivitatea trebuia calculată asemănător calculului vechimii în muncă, zile, luni, ani, adică din prima lună până la ultima inclusiv. Legea 263/2010 mai este și discriminatorie, exemplu: soț și soție, ambii au în total 40 puncte, cine are pensia mai mare, soțului se împart la 35 ani, iar soției la 30 ani.

 30. Nu stiu ce se intanpla cu vocherele de 250de lei.Sotu a primit vocheru in februarie si nu ia la inncarcat nici de Paste din nici acum in Septembrie,la casa de pensii spune că nu ei le încarcă ci Ministerul European , Mam interesant și îmi spune că e pe 0.Si are pensia 1511 și un leu.Am vrut sa fac cumpărăturii si mil respinge cai nu-i bani.Am sunat si la Ministerul European dar nu răspund ba suna si apoi ocupat sau alt număr îl respinge.Ce îmi puteți spune unde sa mai apelez.CA undeva îi retine.Mai peste tot am sunat din a vorbit si cu el dar nimic concret parca te ne sucesc ceva nu e în regula, dar fara nici un răspuns.Si nici de la primarie nimic din nici de la poșta nimic.Ca sa dat ceva dar nu toți.Asa au spus că pe anul 2023 sa mârit de la 1000 la 1700.Nu stiu ce posta face ei nu vad tot ce trebuie încărcate.Vă rog datimi un raspuns ce se poate întâmpla c cu Vocherele astea de 250 Ron.Răspundetimi undeva e trezit.Multumesc daca ATI înteles.

 31. Buna seara Și Baiatu meu Are o pensie de Handicap Gradul 1. (Grav)Și are o pensie de 600 fara un leu. Și mai ales că face pe el. Banii Ăștia îmi Ajung Doar De penpasuri. Sa nu mai zic Haine sau medicamente sau mîncare. Nustiu Dacă Dumneavoastră Ginduri și Hotărît cu ce să trăiască un om bolnav Handicap de Gradul 1 grav și nu vorbește. Oare acești pensionari bolnavi cu o pensie de 600 de lei . Poate să trăiască ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei