15.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

Dacă nu ajunge la struguri, vulpea spune că sunt acri

După toate aparențele (oficiale și venite pe surse) PNL vrea să facă un guvern cu PSD și UDMR. Asta la modul declarativ. Până să ajungă la un numitor comun se pare că mai e cale lungă, chiar dacă au afirmat că acesta va fi gata săptămâna viitoare.

Adevărul e că țara nu poate aștepta la nesfârșit ca cele două mimoze (și vorbesc despre PNL și PSD) să-și împartă toată puterea, toate funcțiile și cărnica (atâta câtă mai e) de pe ciolanul puterii.

Până la urmă asta a vrut electoratul în toamna anului trecut. Să nu uităm că ordinea partidelor, după votul din 6 septembrie 2020 a fost PSD, PNL, USR, AUR și UDMR, ordine dată de numărul de parlamentari aleși de electorat. E drept că nicio formațiune nu a făcut 50% (adică o majoritate) care să-i permită să guverneze singură.

spot_img

A urmat o alianță (a pierzătorilor, după cum a fost ea denumită), formată din partidele de pe locurile 2, 3 și 5. Se pare că mariajul (de conjuctură) nu a dus la rezultatele așteptate, așa că divorțul a devenit iminent.

Nici această căsnicie nu are prea mulți sorți de izbândă, având în vedere divergențele de ordin politic, administrativ, economic, social și din ce punct de vedere mai vreți dumneavoastră. După ce s-au înjurat birjărește sau ca la ușa cortului ani de zile, acum șterg totul cu buretele și se așează la masa negocierilor. Cert e că și acum se mai împung, dar așa, mai voalat și nu cu intensitatea de până acum.

De urmărit însă reacția USR-ului, debarcat de la masa bogaților. Trecerea în opoziție a acestora a dat naștere unui val de „sudălmi și ocare“ cum zice bănățeanul la adresa celor două partide. „PNL s-a aliat la furat cu PSD“; „Spunem adio șansei de dezvoltare a României“;„Se instalează la putere o coaliție a hoției“; „PNL și PSD vin la putere împotriva voinței votanților“ și exemplele pot continua.

Știți cum era cu Miorița: „De trei zile-n coace, gura nu-i mai tace“. Cam așa și cu USR-iștii din aparatul central, dar și cu cei din teritorii. Vai cât de buni am fost noi și cât de mult ne-a iubit poporul și cât de răi și hoți sunt ăștia care nu ne mai iau la guvernare.

Mai fairplay mi se par cei de la AUR care din start au spus „Noi suntem Gică contra“. Nu sunt buni nici unii, nici alții. Poate că au dreptate, dar dacă electoratul așa a ales acum un an, actuala coaliție care se prefigurează este cea mai îndreptățită (de electorat) să formeze un guvern.

Că va fi doar pentru a trece iarna, că va fi până în 2024 sau pentru 7 ani cum se lăudau mai zilele trecute nu știu. România mai are o șansă de a ține nasul deasupra rahatului în care se afundă de 32 de ani. Dacă și pe asta o ratăm…Dumnezeu cu mila.

Cât despre scâncelile USR-iștilor și milogelile lor de a nu pierde scaunele guvernamentale și implicit accesul la oala cu smântână, ce să zic? Poate doar atât: „Vulpea dacă nu ajunge la struguri, spune că sunt acri“.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Țară de proști și creiere spălate condusă de politicieni imbecili, hoți și cretinoizi. România frumoasă țară păcat că e locuită de asemenea lepre și animale primitive. 🤢🤮🥶

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei