fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

„Dați în Popa cât puteți, să îl frânăm și să îl întârziem”

Am informații certe de la întâlniri politice ale PSD, filiala județeană, informații de la primari PSD, că în ședințele de partid se comunică «dați în Popa cât puteți, să îl frânăm și să îl întârziem»”, a afirmat în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi, primarul Ioan Popa. Edilul arată cu degetul spre prefectul Ioan Dragomir, care ar încerca, potrivit primarului reșițean „să tragă frâna de mână a Primăriei Reșița”.

Nu mai este de mult un secret faptul că alianța PSD-PNL de la nivel central nu funcționează de nicio culoare și în județul Caraș-Severin. Ședințele Consiliului Județean și relația „călduroasă” dintre Romeo Dunca și Ioan Crina ne aduc aminte, lună de lună, de acest lucru. Și deși ședințele de Consiliu Local se derulează într-o cu totul altă notă, dată probabil de majoritatea lejeră de care se bucură liberalii, se pare că lupta mai intensă se duce în culise.

O întrebare a social-democratului Gabriel Dinu legată de o serie de proiecte al CL Reșița contestate în contencios administrativ de Prefectura Caraș-Severin, l-a determinat pe primarul Ioan Popa să vorbească de frânele puse de opoziție.

Conform declarațiilor edilului reșițean peste 70 de hotărâri ale Consiliului Local Reșița au fost contestate de Prefectură, majoritatea dintre ele legate de dezmembrarea unor terenuri din intravilanul municipiului. Problema o constituie faptul că deși terenurile sunt în proprietatea Primăriei, pe cf-uri apare statul român. Conform secretarului Primăriei, Lucian Bucur, hotărârile ar fi însă adoptate în conformitate cu legea. „Așa s-au adoptat din 2005 până în prezent. Pe extrasele de cf este trecut statul de român, dar este o mențiune care nu corespunde realității. Aceste dezmembrări de teren din intravilanul municipiului, conform legii 18, intră în domeniul privat al municipiului. Aceste hotărâri s-au adoptat conform legii, toate UAT-urile din țară fac același lucru. Nu văd care este problema”, a adăugat Bucur.

În discuție a intervenit și primarul Ioan Popa, care a lansat o serie de acuzații, susținând că aceste contestate nu sunt decât o încercare a social-democraților de a pune „bețe în roată” Primăriei Reșița.

„De când la Prefectura Caraș-Severin este Ioan Dragomir avem foarte multe hotărâri de CL atacate în contencios. Din datele mele, în ultima perioadă sunt vreo 70. Dacă dl prefect vrea să își facă un exercițiu de lucru din a ataca aceste hotărâri este problema dânsului. Nu vă ascund faptul că de multe ori aceste lucruri ne întârzie, ne pun probleme. Prefectura este o zonă politizată. Dacă până a acum a fost mascat acest lucru, că sunt funcționari publici, acum este clar politizată.

Dl prefect Dragomir încearcă să tragă frâna de mână a Primăriei Reșița. Și din anumite perspective reușește să ne frâneze, dar nu este o problemă. Avem motor puternic și noi putem să mergem înainte și cu frâna trasă. Este adevărat, consumăm mai mult combustibil. Colegii mei se chinuie mai mult, ne ducem în instanță, facem iar documente, dar este ok. Dacă dânsul își face o bucurie din această îndeletnicire, din a ne pune bețe în roată, nu este nicio problemă.

Este dacă vreți și o chestiune lipsită de colegialitate. Să ne înțelegem, Primăria Reșița funcționează cu aceiași oameni de 20 de ani. Adică de ce Juridicul Primăriei sau Direcția de Patrimoniu a făcut lucrurile perfecte până a venit prefectul Dragomir și, culmea, de când a venit el avem 70 de hotărâri de CL contestate în contencios administrativ. Este o chestie dubioasă. Dacă  am fi schimbat resursa umană, personalul calificat din Primărie în ultimele luni de când a venit Dragomir aș putea să înțeleg. Este puțin bizar dacă faceți doar o analogie la ce se întâmplă de când este prefectul Dragomir. Dar nu am nicio problemă, îi doresc viață lungă și sănătate”, a afirmat primarul Popa.

Așteptăm acum replica prefectului Dragomir, care, cu siguranță, nu va rămâne dator și își va spune punctul de vedere cu privire la declarațiile primarului Popa.

Karina TINCUL

9 COMENTARII

 1. Domnule primar Ioan POPA dvs. sunteti obisnuit cu astfel de piedici nu este o noutate. Mergeti mai departe cu toate proiectele. Va asigur ca oamenii de buna credinta din oras sunt alaturi de dvs. si vad toate lucrurile bune pe care le faceti. Mult succes va doresc in continuare pentru realizarea tuturor proiectelor pe care le-ati promis resitenilor!

  • Prinos de recunoștință adus Mult iubitului şi mult stimatului unic şi vajnic conducator. Tanti mai mult il incurci pe om decat il ajuti in momentul in care cazi in penibil cu lauda fara rost.

 2. ”Să ne înțelegem, Primăria Reșița funcționează cu aceiași oameni de 20 de ani.”

  Ce altă minciună frumoasă, după epurarea politică din 2016 🙂
  Cine nu este gu noi, este împotriva popii …

 3. Nelu Popa,vesnica victima ! Mi-a dat o lacrima-n coltul…gurii !
  Saracul Don Quijote,ce se lupta el cu morile de vant,el si primaria lui apolitica :-))
  Mare noroc are ca doarme Curtea de Conturi !
  Eu mi-as da demisia in locul lui,sa nu-mi uzez sabotii de frana ! 🙂

 4. De aia suntem pe ultimul loc la salarii și pe primul loc la depopulare. Că fug toți de marile „realizări” ale primului schior al urbei. Cine o să plătească în următorii zeci de ani „realizările” ? Pensionarii care mai rămân?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei