fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Doi ani fără Doru Dinu Glăvan, omul care a dat glas „sunetului Banatului Montan“!  

Cunoscutul om de presă Doru Dinu Glăvan, trecut în neființă exact în urmă cu 2 ani de zile își binemerită locul între legendarii jurnaliști ai radioului românesc, grație iscusinței sale prin care a reușit să ofere publicului un radio al Banatului de Munte – Radio Reșița, care a reușit să concureze și adeseori să-l și întreacă în preferințele ascultătorilor din Banat pe fratele mai mare, Radio Timișoara.

Doru Dinu Glăvan s-a ridicat prin muncă și sacrificiu personal, dăruindu-se necontenit radioului public, pe care l-a servit cu toată ființa lui. Desigur, preocupările fostului jurnalist au fost legate și de organizarea a nenumărate evenimente, fie din sfera culturală sau cele de natură sportivă, acolo unde Doru Dinu Glăvan a fost unul din cei mai pregătiți prezentatori și comentatori ai fenomenului gimnasticii, atletismului, fotbalului, înotului, handbalului.

Ce-i drept, în ultimul deceniu de viață s-a dedicat trup și suflet activității Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, organism pe care l-a condus și prin care Glăvan a reușit să ofere recunoaștere și sprijin atât în timpul activității, cât și după încetarea activității jurnalistice, unui număr impresionant de ziariști din România.

Rămân consecvent ideii că munca și reușitele incontestabile ale jurnalistului Doru Dinu Glăvan merită omagiat la Reșița de instituțiile de cultură!

Din păcate, nici astăzi Radio Reșița, postul pe care l-a fondat, nu îi oferă acestui titan al radioului public recunoașterea muncii depuse în slujba acestei minunate creații instituționale culturale! Îl omagiem noi și cei care l-am cunoscut pe DDG pentru că știm cât de multe a făcut pentru radioul public, pentru ascultătorul din Banatul de Munte, pentru omul de rând, dar implicit pentru presa din Caraș-Severin și din România.

Felicitări celor care de doi ani încoace, prin diverse manifestări și momente, îl omagiază pe cel care a fost Doru Dinu Glăvan, părintele nemângâiat al radioului de la Reșița, cel care a reușit ceea ce puțini credeau că s-ar putea împlini, și anume ca Banatul de Munte să beneficieze de un post regional de radio.

Nu spun decât Dumnezeu să-l odihnească în pace iar celor ce lecturați aceste rânduri să rețineți pentru posteritate un nume care a făcut renume din ceea ce odinioară obișnuiam să numim Sunetul Banatului Montan – „DORU DINU GLĂVAN” (07.06.1946 – 31.10.2021).

Citește si:  Doru Dinu Glăvan, omagiat la Reșița de instituțiile de cultură! Mai puțin de Radio Reșița, postul pe care l-a fondat!  

Sergiu TABAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei