În luna februarie, specialiștii CRAFT ne propun o călătorie inedită, într-o zonă nordică superbă a bătrânului continent, despre care s-au auzit multe legende însă puțini sunt cei care o pot reproduce în farfurie, așadar în gastronomia tradițională a Norvegiei, acolo unde peștele este gătit într-o diversitate de forme.
Cu ce se delectează norvegienii la masă? Ei bine cam cu tot ceea ce vine și ce poate crește în clima nordică, care poate fi stocat și care conține suficientă energie pentru populație. Exemple de produse utilizate sunt: pâine dospită și azimă, terci, supe, cartofi și carne roșu și alb afumat sau sărat.
Mâncarea de înaltă bucătărie norvegiană include animale vânate și pește proaspăt. Însă, dacă sunteți fanii supelor de pește, rețeta Bergensk Fiskesupe, cu siguranță vă va cuceri. Este delicioasa supă cremă de pește din bucătăria norvegiană, pe care chef Cosmin și camarazii lui din bucătăria CRAFT au pregătit-o special pentru gusturile rafinate, la ceas de februarie.
Soiurile de somon afumat sau proaspăt, pe care aveți ocazia unică de a le degusta doar în februarie la Reșița, în restaurantul Craft sunt, de asemenea, foarte apreciate și se regăsesc în cele mai bune restaurante din Norvegia.
Chef Cosmin s-a gândit să rostogolească somonul în fulgi de migdale prăjite şi sos de şofran, o nebunie!
Da, balenă nu servim, coane, c-am auzit că norvegienii mănâncă și de-asta? În ceea ce privește carnea, balena a încetat să mai fie pe masa norvegienilor din cauza prețului mare și mai cu seamă pentru că își pierde foarte ușor aroma. Totuși, o delicatesă care se mai consumă este untul de coastă de balenă „ribbefett” cu brânză „gammalost” (brânză cu o aromă puternică, asemănătoare cu Roquefort) și pâine.
Dar să vedem ce veți putea savura din 1 februarie, în cadrul Lunii Norvegiene , la restaurantul CRAFT din centrul municipiului Reșița:
- SUPĂ CREMĂ DE PEȘTE ŞI FRUCTE DE MARE, 350 ml – 35 lei pâine prăjită şi macrou afumat.
Stock de pește şi fructe de mare, cartof, ţelină, praz, ceapă, unt, condimente, pâine, smântână vegetală de gătit, pătrunjel, macrou afumat
- FILE DE SOMON NORVEGIAN GĂTIT LA RECE (aperitiv) 380 gr – 38 lei
File de somon*, salată couscous cu legume, cafea, lămâie, lime, portocală, zahăr, sare, mărar.
- STEAK DE SOMON NORVEGIAN cu brocoli şi cartofi nature 500 gr – 55 lei
Somon* 250g, brocoli*, cartofi nature, fulgi de migdale prăjite, şi sos de şofran.
- DORADĂ ÎN CRUSTĂ DE CARTOF cu sos alb şi sote de spanac 640 gr – 40 le1
Doradă file*, cartot făină , spanac, usturoi, smântână vegetală de gătit, cremă de brânză, ceapă, condimente.
- PĂSTRAV PRĂJIT LA TIGAIE cu cartofi natur 580 gr – 41 lei
Păstrăv*, cartof, unt, fulgi de migdale prăjite, portocală, lămâie, pătrunjel, condimente.
- FISH&CHIPS BURGER cu cartofi dulci şi sos 620 gr – 35 lei
Chiflă, file de şalău*, făină, bere neagră, condimente, amidon, salată verde, salată cosi, sos DC FISH, cartofi dulci.
- DORADĂ CU SOS DE FENICUL, 600gr – 40 lei piure de cartof şi mix de legume
Doradă file*, făină, cartof, lapte de cocos, unt, fenicul, smântână vegetală de gătit, nucşua. condimente, mix de legume*.
Iar asta nu e totul …
Luna Februarie, scurtă, dar trăită intens la CRAFT!
Între orele 14:00 – 18:00 primești din partea casei un pahar de vin – Crama Oprișor!
Clienții care vor trece pragul restaurantului CRAFT în luna Februarie și vor servi din meniul Norvegian vor primi un pahar de vin „din partea casei“, la fiecare produs comandat între orele 14:00 și 18:00, grație parteneriatului pe care localul îl are cu Crama Oprișor.
Dacă nu veți avea timpul necesar să vă abateți pe la restaurantul CRAFT, aveți posibilitatea să le primiți și acasă, la lucru sau unde vă dorește sufletul. Pentru a comanda produsele din meniul CRAFT apelați cu încredere numărul de telefon 0770.450.164.
Meniul complet îl puteți găsi și pe Glovo sau Coressy, în cazul în care doriți să savurați produsele CRAFT în confortul propriu de acasă.
Sergiu TABAN