fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

DJ 585 Valeapai – Duleu a fost în sfârșit asfaltat! „Este visul de-o viață al oamenilor din localitate”!

După ani buni de așteptare, locuitorii din două sate cărășene și-au văzut visul împlinit: tronsonul de drum DJ585 Valeapai-Duleu, de 11 kilometri lungime, a fost asfaltat.  Zilele trecute, în prezența președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și a primarilor din comunele Ramna și Fârliug a fost făcută recepția lucrărilor de modernizare a drumului.

Despre finalizarea asfaltării acestui tronson de drum județean, primarul comunei Ramna, Magdalena Ciurea a precizat că este „împlinirea visului de-o viață” al locuitorilor din Valeapai.

Fiind un drum județean, solicitarea de asfaltare a fost făcută de către Consiliul Județean la Ministerul Dezvoltării, prin Direcția Județeană de Drumuri. Este un drum vital pentru că face legătura atât cu Fârliugul, cât și cu localitatea Visag, drumul care duce spre Lugoj.

Mai există un tronson de drum de 1,7 kilometri, de la hotar cu noi până la Visag, care am înțeles că va fi refăcut curând, tot prin firma care a executat lucrările la tronsonul Valeapai- Duleu, pentru care în cel mai scurt timp se va da ordinul de începere a lucrărilor, pentru că s-a terminat licitația, și atunci se va circula doar pe asfalt de la Valeapai până la Lugoj.

Mai avem o problemă cu drumul Ramna – Valeapai, dar sperăm că domnul președinte Romeo Dunca ne va ajuta și cu acest tronson de drum de 6 kilometri.

Despre finalizarea drumului Valeapai-Duleu pot să afirm că este visul de-o viață al locuitorilor din Valeapai, mai ales că a fost asfaltat și intravilanul satului Valeapai și nu pot să vă spun cât de mulțumiți sunt oamenii, dar mulțumirea este și a mea pentru că acum se poate circula în condiții civilizate”, a declarat primarul comunei Ramna, Magdalena Ciurea.

Bucuria realizării acestui tronson de drum s-a manifestat și în cazul locuitorilor din Duleu, care, după cum a mărturisit edilul Adriana Elena Sărăor, au fost scoși din „noroaie”.

Mulțumesc președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, că s-a arătat deschis și printr-o dispoziție de șantier s-au realizat șanțuri betonate în intravilanul satului Duleu, ceea ce nu era cuprins în proiectul inițial”, a precizat primarul comunei Fârliug.

Asfaltarea tronsonului de drum DJ585 Valeapai-Duleu este un proiect finanțat prin Ministerul Dezvoltării, prin PNDL II și executat de către Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Direcția de Drumuri Județene, în valoare de aproximativ 17.000.000 lei.

La recepția finalizării lucrărilor de asfaltare au fost prezenți: senatorul PNL Ion Marcel Vela și deputații liberali Dumitru Rujan și Jaro Marșalic.

Elena FRANȚ 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei