fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Proiect de mobilitate urbană la Caransebeș

Administrația locală a municipiului Caransebeș va demara proiectul „Sistem integrat de mobilitate urbană în municipiul Caransebeș”, care constă în realizarea a 24 km de piste pentru biciclete, achiziționarea unor microbuze și autobuze electrice și modernizarea trotuarelor aferente pistelor de biciclete (aproximativ 12 km trotuare). Valoarea totală a proiectului este de peste 45 milioane de lei!

Despre importanța acestui proiect, Florin Bogdea, city managerul municipiului Caransebeș a precizat: „Este vorba de reducerea congestiei traficului rutier, a accidentelor și impactului negativ asupra mediului, precum și scăderea cotei modale a transportului individual cu autoturismul prin realizarea a 24 de km de piste de biciclete și a 12 km de trotuare noi și reabilitate“.

Prin acest proiect, Primăria dorește legarea localităților Buchin și Turnu Ruieni de Caransebeș, prin înființarea de linii noi pe care să circule autobuzul și cele două microbuze electrice ce vor fi achiziționate prin proiect. Alimentarea acestora se va face prin stația de încărcare ce va fi amplasată de Nicolae Bălcescu, lângă Poliția Locală.

„În acea zonă, pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, vom asfalt, vom construi trotuare, va fi amenajat și un spațiu verde cât mai plăcută ochiului și cu două surse de încărcare pentru aceste mijloace de transport“, a mai adăugat Florin Bogdea.

Pistele de biciclete ce vor fi construite vor scoate în evidență frumusețea zonelor adiacente municipiului Caransebeș, prin mai multe trasee: Pipirig – Jupa; Pipirig – Balta Sărată, respectiv Pipirig – Valea Cenchii. Proiectarea pistelor de biciclete și a trotuarelor a fost deja executată, iar lucrările de execuție vor fi scoase la licitație în perioada imediat următoare.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei