fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Deputatul liberal Jaro Marșalic: „Aplicarea de către România a PNRR a fost una exemplară!”

Comisia Europeană a efectuat joi plata pentru cele 2,6 miliarde de euro aferente primei cereri depuse de România în cadrul mecanismului de redresare şi rezilienţă, fondurile intrând deja în conturile ţării.

Suma plătită, în valoare de 2,6 miliarde euro (1,8 miliarde euro sub formă de granturi şi 0,8 miliarde euro sub formă de împrumuturi – fără prefinanţare) a fost posibilă prin îndeplinirea de către România a celor 14 obiective de etapă aferente tranşei.

Deputatul liberal cărășean, Jaro Marșalic este de părere că aplicarea de către România a Programului Național de Redresare și Rezistență a fost una exemplară.

spot_img

Suntem pe drumul cel bun! Prima tranșă încasată din PNRR este de 2,3 miliarde de euro. Această tranșă este urmarea a îndeplinirii de către Guvern a unui număr de 21 de ținte și jaloane din PNRR, aferente trimestrului IV al anului 2021.

Până în acest moment, aplicarea de către România a PNRR a fost una exemplară, lucru constatat chiar și de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Următoarea cerere de plată cu o valoare totală de 3,2 miliarde euro vizează îndeplinirea a 51 de ținte și jaloane din primele două trimestre ale acestui an”, a afirmat deputatul liberal cărășean, Jaro Marșalic.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei