fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Deputatul PNL, Jaro Marșalic: „Am îmbunătățit procesul de restituire a imobilelor confiscate abuziv în perioada regimului comunist”

Camera Deputaților a aprobat recent, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 51/2024 pentru modificarea Legii nr.165/2013. Aceasta prevede măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

De asemenea, proiectul de lege face referire și la modificarea art. 24 din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989 (PL-x-354/2023) – lege ordinară – adoptat de Senat pe data de 15 mai 2023.

Jaro Marșalic, deputat PNL, filiala Caraș-Severin, explică: „Am reușit să trecem prin plenul Camerei Deputaților proiectul de lege privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada regimului totalitar comunist din România (6 martie 1945 – 22 decembrie 1989).

Proiectul de lege pe care l-am susținut vizează instituirea modalității prin care vor fi evaluate imobilele preluate abuziv, în situația în care nu a fost emisă o decizie de către Comisia Națională sau decizia Comisiei Naționale a fost atacată.

Totodată, s-a propus modificarea art. 24 din Legea nr. 10/2001, în sensul instituirii normei potrivit căreia existența și, după caz, întinderea dreptului de proprietate se prezumă a fi cea recunoscută în actul normativ sau de autoritate prin care s-a dispus măsura preluării abuzive, coroborat cu orice alte acte juridice care atentă deținerea proprietății la momentul trecerii în proprietatea statului.

Este o îmbunătățire evidentă a procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor confiscate abuziv în perioada regimului comunist în România și pentru a evita pe viitor situații neplăcute la CEDO”.

 

REPER 24

1 COMENTARIU

  1. Este o îmbunătățire evidentă a procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor confiscate abuziv în perioada regimului comunist în România …

    Eh, ăștia actuali confiscă abuziv și bunuri mobile, nu doar imobile că doar e regim ”separatist”, nu comunist.
    Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă (în hoți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei