fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Deputatul Rujan a votat pentru modalitățile de restituire a imobilelor preluate abuziv în perioada comunistă!

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care stabileşte modalitatea prin care vor fi evaluate imobilele preluate abuziv în perioada regimului comunist în situaţia în care nu s-a emis o decizie sau a fost atacată.

Printre deputații care au votat proiectul ce modifică Legea nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, precum şi articolul 24 din Legea nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, se află și liberalul cărășan Dumitru Rujan.

„Am votat pentru adoptarea legii prin care susțin măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România! Legea vizează instituirea modalităţii prin care vor fi evaluate imobilele preluate abuziv, în situaţia în care nu a fost emisă o decizie de către Comisia Naţională sau decizia Comisiei Naţionale a fost atacată.

Totodată, legea adoptată modifică art.24 din Legea nr.10/2001, în sensul instituirii normei potrivit căreia existenţa şi, după caz, întinderea dreptului de proprietate se prezumă a fi cea recunoscută în actul normativ sau de autoritate prin care s-a dispus măsura preluării abuzive, coroborat cu orice alte acte juridice care atestă deţinerea proprietăţii la momentul trecerii în proprietatea statului.

Trebuie să facem dreptate și să lăsăm în urmă, definitiv, abuzurile care s-au petrecut în perioada de tristă amintire pentru România!”, a declarat deputatul liberal Dumitru Rujan.

Potrivit proiectului, cererile de retrocedare se vor analiza în ordinea înregistrării lor la entităţile prevăzute în actul normativ.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei