fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Popa vs Vela? La București se scot pumnalele pe masă!

Se anunță o ședință fierbinte a Biroului Politic Național al PNL ce urmează să se desfășoare la București marți, atunci când va fi analizat și rezultatul partidului istoric la nivelul județului Caraș-Severin, în alegerile locale desfășurate pe 9 iunie.

Cel puțin asta dă de înțeles prin declarația oferită Reper24, primarul liberal al municipiului Reșița, Ioan Popa, după seria de acuzații care au curs la adresa lui într-o fracțiune de presă centrală și care încearcă să-l „cupleze“ pe edilul reșițean cu rețeaua fostului adjunct al SRI, generalul Florian Coldea:

„Nu știu cine este Coldea, habar nu am de toată povestea asta și sunt absolut convins că pentru că am inițiat o analiză foarte pragmatică pe rezultatul alegerilor din județ cu Biroul Central al PNL, în care am adus câteva dovezi că lucrurile stau prost, din cauza asta am pierdut președinția CJ și majoritatea în CJ. Este o manevră intenționată. Nu știu încă cine orchestrează în spate această campanie murdară de presă, dar am stabilit clar cu conducerea partidului că până marți, la Biroul Politic Național, îmi văd de treaba mea și nu reacționez sub nicio formă. După ziua de marți, dacă este necesar vom face publice informații pe care le-am discutat și le discutăm în cadrul PNL”, a transmis, pe scurt, în legătură cu acuzațiile ce îl vizează edilul Ioan Popa, câștigător al alegerilor la Reșița din 2016, 2020 și ale scrutinului de anul acesta, din 9 iunie 2024.

Citește si:  „Petarde lansate în eter. Este o campanie de presă murdară”, acuză Ioan Popa!

Un lucru este aproape certitudine. Și anume acela că Ioan Popa își dorește ca-n fața „Marii Adunări Liberale“ să aibă ocazia de a-și prezenta o analiză proprie, pragmatică, o analiză care se dorește a fi obiectivă și care să releve modul în care PNL s-ar fi împușcat singur în picior (bine că nu în cap?!), deși în cursa alegerilor locale din Caraș-Severin, mai multe sondaje realizate în perioada precampaniei electorale, dar și în cea a campaniei electorale îi dădeau câștigători detașați pe candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, liberalul Romeo Dunca și pe colegii lui, viitori consilieri județeni, în fața social-democraților.

În cele din urmă, candidatul PSD, Silviu Hurduzeu s-a impus cu un scor greu de anticipat în fața lui Dunca, punând o barieră de aproximativ 10 mii de voturi între câștigătorul de la PSD al Consiliului Județean și contracandidatul său liberal, Romeo Dunca, fapt ce a ridicat o serie de suspiciuni în rândul liberalilor, cei care se întreabă și șușotesc și astăzi pe la colțuri:

Au fost Dunca și liberalii vânduți ca la piață la alegerile din 9 iunie, pentru interese necunoscute până la această oră?

S-a operat din interior destructurarea PNL pentru momentul 9 iunie, așa cum sugerează primarul Ioan Popa și dacă da, există argumente solide care să-i susțină teoria edilului reșițean?

Care va fi viitorul PNL în Caraș-Severin după furtuna ce pare că o va stârni Popa la București marți în ședința Biroului Politic Național?

Cum va răspunde și cum va demonta președintele filialei PNL Caraș-Severin, Ion Marcel Vela, seria de acuzații ce vor fi lansate de „camarazii“ liberali, fiind cunoscut faptul că Vela, vicepreședintele Biroului Executiv la nivel național, este unul din cei mai iscusiți politicieni pe care îi are în acest moment PNL-ul?

Rămâne să aflăm deznodământul PNL din Caraș-Severin, în urma unei zile în care vor fi îndepărtate toate mănușile de catifea, în locul acestora fiind preferată o altă abordare, mult mai … „tranșantă“ în genul … Nacht der langen Messer (Noaptea cuțitelor lungi).

Că tot v-ați obișnuit în campania recent încheiată cu simbolurile „nazi“ și figurile lui legendare…

Sergiu TABAN

8 COMENTARII

 1. Cred ca a stat și Vela destul,o fi vreo mișcare având in prim-plan pe Vela și Mocioalca, poate cu un post la ASF, nu cred ca Vela s-a implicat destul in campanie,cred ca pentru asta sa lase locul liber

  • O,da,reptilienii, anunaki sau vreo șopârlă din mezozoic, vreun varan și-a vârât dracul coada ca să io tragă temeinic șefului tău Rommel Fidea. Iese putregaiul la suprafață să vedem ce e cu fondurile europene deturnate de Popa el magnifico 😂😂🤞🤞🤞vb vine. Se strânge lațul neicusorule!

 2. Orsicum este clar că la psdeu e cineva carei vreau raul lu primar altfel lar lasă să-și facă treaba de aia lor ales oameni nu că sa umble aiurea pe la București să le răspundă la toți care se afla in treabă. Sfatu meu e că mai bine sa nu meargă să vorbească la telefon dacă chiar vrea cineva sal întrebe nu sal puna aiurea pe drum că când o fost psdeul nici măcar na făcut drumurile da acuma vrea sai pună pe oameni pe drumuri. El are treabă aicia că trebe sa stea sa aibe grija cum lucra oameni la șantier plus că dacă baga tramvai mai departe o să fie și mai mult șantier. Și vela ăla o fost cu covidu ce treabă are el acuma sa își vadă de covidu lui sau o rămas fără preocupări și so găsit acuma sa se ieie de primar că nu înțeleg. So terminat covidu gata să plece acas nu sa își facă activitate sa se afle in treabă. Psdeul numa încearcă să facă pe dezbinare da oameni ca domnu Popa Ioan trebe sa fie uniți și de fapt toți sa fin uniți sa nu ne lăsăm păcăliți. Doamna ajuta

 3. Stimată redacție daca se poate as dori cumva sa va aduc o propunere. Eu sint născut 1942 reșițean și am lucrat aici în oraș toată viața până la pensie. As vrea sa scriu și eu la ziar la dumneavoastră cam un articol pe zi despre Reșița mai ales cum o fost mai demult că mulți oameni mai ales tineri sau care nus de aici nu știe cum o fost. E mare păcat că dacă nu știe dinainte atuncia clar că ei nare cum sa respecte orașul și mulți numa comentează . De exemplu că o fost aieroport în oraș sau că so făcut o mașină sau când so reparat canalu care aduce apa de pe munte sau când o căzut omu ăla in zgura fierbinte că nor mai găsit nimica din el cate și mai câte că aproape nici eu nu le mai știu pe toate. Astea îs memorie care tineri nare de unde so viseze și atuncia ar putea so citească de aici so scriu eu și nici nu trebe sa fiu platit cu salariu întreg de 8 ore că pot să scriu repede maxim 2 ore pe zi. Cel mai bun avantaj e când ști cum o fost atuncia se poate face iar frumos unde o fost frumos că Reșița o avut plin de locuri. De exemplu când o fost strandu vechi acu e paragină și balari da era o vreme când mergea lumea acolo abia așteptai să se facă vara și era famili cu copi mâncai vata pe bat sau mere glazurate și aducea și ciocolată de casă cu stafide acuma nu mai face nimeni așa. Era cursa de la autogara la toate satele din județ puteai sa mergi unde vroiai acuma or sudat poarta la autogara e pustiu. Și la orice articol după ce scriu cum o fost as putea sa scriu cum sar putea face și imediat ar scrie și alți oameni cum cred ei că îs multi care abia așteaptă să scrie. Bine că nu ar trebui comentari negative decât cei care vine și propune ceva concret nu așa numa ai criticat și gata. Așa încet-încet lumea sa fie interesata de orașul lor și din mai multe propuneri eu cred că sigur ar ieși ceva bun am avea toți de câștigat. Plus și primarul sar bucura sa mai vine și alți cu idei bune că el tot o venit cu idei și se vede numa că și el îi om nu poate veșnic acuma îl cheamă și psdeu la București cică deci nu are așa mult timp. Se poate a scriu de la telefon sau chiar vin și la redacție numa că nu știu unde e dar daca ne da primăria abonament gratis la transport atuncia nui problema vin. Cel mai important e că lumea sa nu uite și atuncia idei bune vin in continuare și mai ales daca am fi uniți lucru mai rar la noi la români da cei care suntem reșițeni totuși se vede că fiecare vrea sa fie bine în oraș și să rămânem uniți doamne ajuta.

 4. Nu s-au hotărât care a tras mai mult pentru Hurduzeu. Ăla eu , ăla eu …… Dunca e singurul pierzator. Politica cărășană a fost și a rămas o mizerie.

 5. Condoleanțe pt rezultatul rușinos pe care l-ați avut la alegerile🤪 de la primărie pt candidatul vostru Popovici😢,bănuiesc ca pe el l-ați votat, mai așteptați 4 ani

 6. Nah, că l-a „făcut” Coldea de alegeri.
  Bine că a atras atenția presa locală asupra lamentațiilor, că nu se uită toți la toate posturile TV, dar, informațiile sunt foarte interesante.
  În teren campania de asfaltare a orașului a ieșit beton. În județ au fost șicane cu asfaltăria pe autostrada aeriană a elicopterelor.
  Air-portul de la Caransebeș e militar, ieee cu elicoptere verde camuflaj, nu albastre.
  Panzerele î-și pot lua zborul dar nu pot zbura prea mult!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei