22.7 C
Reșița
vineri, 30 septembrie 22

Deputatul Silviu Hurduzeu: „prin aplicarea celor 100 de măsuri urgente ale PSD putem depăși momentul critic!“  

 

Social democrații au pregătit nu mai puțin de 100 de măsuri pentru România, în cazul prognozatului guvern care se anunță în aceste zile și din care ar urma să facă parte și PSD, un executiv pe care nu l-ar fi anticipat nimeni în urmă cu un an de zile. Deputatul cărășean PSD, Silviu Hurduzeu, consideră că asumarea guvernării de către PSD ar veni într-un context dificil pentru țară, atât din punct de vedere economic, cât și din cel al agravatei pandemii Covid -19 și pentru moment pune în plan secund lupta pentru putere.

Despre momentul politic actual și modul în care reacționează partidul care l-a propulsat în Parlament, deputatul Silviu Hurduzeu a declarat: „PSD își asumă guvernarea într-un moment critic pentru țară! În acest sens, vom prezenta clasei politice 100 de soluții pentru stabilizarea țării

spot_img

Măsuri urgente pentru combaterea pandemiei (acces la medicație antivirală, testare gratuită pe o perioadă definită de timp, extinderea rolului medicilor de familie)

Măsuri urgente pentru accesul copiilor la școală

Plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze

Susținerea nivelului de trai al românilor în prag de iarnă

Pe scurt, implementarea unui plan coerent și predictibil, acceptat la nivel social și economic

Scopul noului guvern în viziunea PSD este controlul pandemiei (prin reducerea numărului de infectări și de decese, scăderea presiunii pe sistemul de acordare a asistenței medicale, pentru toate categoriile de pacienți), redobândirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului (prin realizarea unui parteneriat real între mediul socio-economic și clasa politică, respectiv autorități publice) și susținerea nivelului de trai al românilor prin adoptarea unor măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor. Aceasta ar fi sinteza celor 100 de măsuri urgente propuse de PSD pentru următorul guvern“, explică parlamentarul cărășean Silviu Hurduzeu.

Care ar fi măsurile urgente pregătite de PSD pentru combaterea pandemiei?

Accesul la medicație antivirală în farmaciile cu circuit deschis, pe bază de prescripție medicală.

Constituirea unității de achiziție, stocare și distribuție a medicației specifice pacienților COVID-19.

Extinderea testării, prin asigurarea de către stat a unui număr lunar de teste gratuite pentru angajații sectoarelor esențiale, pe o perioadă definită de timp.

Susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă față de populație. Coerciția să nu fie impusă demagogie și diverse artificii legislative. Regândirea conceptului campaniei de informare privind vaccinarea, adaptarea acesteia pentru diversele categorii sociale, dar și în funcție de zonele țării (rural-urban).

Extinderea rolului medicilor de familie și organizarea unor centre ambulatorii de evaluare și tratare a pacienților COVID-19 pentru a scădea presiunea de la nivelul spitalelor.

Pachet de informații ușor accesibil pentru toți cetățenii: ce fac dacă am un test pozitiv, dacă sunt contact al unui caz pozitiv? Unde mă adresez? Când și unde mă prezint la medic? De unde procur medicația necesară?

Măsuri urgente pentru accesul copiilor la educație

Cele 159 de zile de școală on-line derulate în cursul anului trecut au avut un impact negativ imens asupra elevilor, au condus la creșterea abandonului școlar, la reducerea drastică a calității actului educațional si au influențat negativ dezvoltarea psihica si fizica a copiilor.

Descentralizarea reală a deciziilor privind închiderea unităților de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul autorității de sănătate publică și consultarea tuturor factorilor implicați. Necesitatea introducerii unor criterii clare, care vizează atât nivelul de infectare dintr-o localitate, gradul de vaccinare al profesorilor și părinților, dar și posibilitățile reale ale fiecărei școli de asigurare a desfășurării activității școlare în siguranță.

Testarea permanentă a elevilor, profesorilor si personalului nedidactic trebuie realizată săptămânal.

Operaționalizarea programului Ministerul Educației privind testarea efectivă în școli, cu personal instruit în acest sens, este prioritară. Achiziția de teste trebuie făcută transparent și trebuie să țină seama de calitatea corespunzătoare a acestora, dar și de nevoile reale ale sistemului educațional.

Măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor

PLAFONAREA PREȚURILOR la energie electrică, gaze, lemne de foc, combustibili folosiți la încălzirea termică pentru o perioadă de 6 luni. Plafonarea prețurilor la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021.

Asigurarea subvenției la gigacalorie la un nivel echilibrat astfel încât să se asigure aceeași pondere în factura finală cu cea avută la luna decembrie 2020.

Rămâne doar să urmărim scena politică care freamătă în aceste momente, pentru a vedea decizia finală legată de viitorul guvern PNL – PSD – UDMR sau revenirea la coaliția PNL -USR-UDMR.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei