fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

DGASPC Caraș-Severin caută asistenți maternali profesioniști

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin continuă campania de recrutare a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, precum și informarea asistenților maternali din rețeaua actuală cu privire la sesiunile de formare profesională continuă. Totul în cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor – Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali”, proiect derulat la nivel national și care are o valoare de 2.657.162.612 de lei.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, în calitate de partener, beneficiază de fonduri europene pentru extinderea reţelei de asistenţi maternali profesionişti și dezinstituţionalizarea copiilor ocrotiţi în centrele rezidențiale. Proiectul se derulează la nivel naţional pe perioada 2019-2023, contractul fiind semnat la începutul lunii noiembrie 2018. Valoarea totală a proiectului este de 2.657.162.612,32 lei, din care pentru judeţul Caraş-Severin proiectul are o valoare totală de 78.287.898,85 lei”, precizează Elena Amzoi, coordinator județean al proiectului și directorul DGASPC Caraș-Severin.

Prin intermediul acestui proiect, până la sfârșitul anului 2023, în județul Caraș-Severin se va realiza extinderea actualei reţele de asistenţi maternali profesionişti cu un număr de 100 asistenți maternali și se va realiza formarea profesională continuă a acestora, precum și a asistenților maternali profesioniști existenți în prezent în rețeaua DGASPC CS.

Nu poate fi asistent maternal profesionist:

  • persoana care a suferit o condamnare, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni;
  • părintele decăzut din drepturile părintești sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă;
  • persoana care suferă de boli cronice transmisibile.

Persoanele interesate să devină asistent maternal profesionist pot obține telefonic informații referitoare la condițiile de recrutare, evaluare și atestare la telefon nr. 0255-22.43.02 sau se pot deplasa la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin în municipiul Reșița, Al. Trei Ape, nr. 4, de luni până vineri între orele 08:00-16:00, iar vineri între orele 08:00-13:30.

De asemenea, pe perioada de implementare a proiectului, toți asistenții maternali profesioniști vor beneficia de două sesiuni de perfecționare profesională care au în vedere dezvoltarea competențelor profesionale și creșterea calității îngrijirii copiilor ocrotiți în asistență maternală (fiecare sesiune de formare are o durată de 5 zile, 8 ore pe zi).

 

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

  1. ”Totul în cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor …”

    Tot pe model ”Baia de Aramă”, cu ajutorul ”miliției” și în interesul superior al copilului?

    **Link-urile nu sunt permise!**

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei