fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

„Din start programul Anghel Saligny dezavantajează o serie de localități“

Că voi egalitate, dar nu pentru căţei“. Acest vers din fabula „Câinele și cățelul“ a lui Grigore Alexandrescu se potrivește de minune cu programul Anghel Saligny lansat de Guvernul condus la acea vreme de liberalul Florin Câțu.

Într-un dialog purtat cu edilul comunei Berzasca din Caraș-Severin, acesta se arată profund nemulțumit de criteriile de eligibilitate din acest program menit, în opinia autorităților, să aducă bunăstare și o creștere a nivelului de trai în toate localitățile rurale din România.

„Din start se vorbește despre finanțări doar pentru comunele cu peste 2.000 de locuitori. Pe de altă parte, România și-a propus să aducă rețelele de apă și canalizare în fiecare localitate. Întrebarea mea este …cum? Sunt dezavantajate județele preponderent montane, cu suprafață mare și locuitori puțini, precum cele din Apuseni, din Gorj, din Hunedoara. Nu e vorba doar de Caraș-Severin.

Dacă din start impui un standard, precum cel de comune cu peste 2 mii de locuitori, cu celelalte ce facem? Cum poți să-i excluzi din start pe ceilalți“, se întreabă edilul comunei Berzasca, Nicolae Petru Furdui.

Poate că era necesar să existe un program de finanțare și pentru comunele mai mici sau depopulate: „Acum vă dăm vouă, comunelor mari, după care vor fi eligibile și cele sub 2.000 de locuitori; așa văd eu lucrurile“, a mai adăugat edilul din Berzasca.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei