5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Dispensar medical uman reabilitat în totalitate în comuna Cornereva

În comuna Cornereva din Caraș-Severin se lucrează; se lucrează pe mai multe fronturi iar acest lucru se vede cu ochiul liber: 19 Km drumuri comunale, alimentare cu apă, canalizare, reabilitări de clădiri. La acest ultim capitol se încadrează și dispensarul uman din localitate, aflat încă în faza de proiectare. Primarul Nicolae Novăcescu explică:

„Din păcate aici lucrurile sunt puțin întârziate dar nu din vina noastră sau a finanțării pe PNDL; încă nu ne-am apucat pentru că există o serie de ceconcordanțe în finalizarea proiectului de reabilitare. E o oarecare întârziere în finalizarea acestuia dar sper să se lămurească proiectanții cât de repede se poate și să ne putem apuca de treabă“ a precizat edilul.

„Va fi o modernizare a clădirii existente, compusă din parter și etaj, în care funcționează în prezent dispensarul  uman și centrul de permanență din comună, un centru inaugurat în decembrie anul trecut. În cadrul acestuia, pe lângă medicul de familie, sunt 7 medici,  din  din localitățile apropiate (majoritatea din Caransebeș dar și din Mehadia), care asigură permanența prin rotație“.

spot_img

„Sper să reușim să rezolvăm problema cu proiectarea și să demarăm lucrările în acest an, iar în proiect este prevăzută și o achiziție de echipament medical necesar medicilor și pacienților. În paralel continuăm celelalte proiecte începute printre care reabilitarea unei unități de învățământ prin AFIR și tot prin această sursă de finanțare modernizăm și sedul școlii profesionale agricole în satul Bogâltin și un cămin cultural“ – a mai declarat pentru Reper24 primarul comunei Cornereva Nicolae Novăcescu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei