fbpx
11.3 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Doar două orașe din Caraș-Severin au obținut bani pentru construcția de locuințe: Oravița și Reșița

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației a aprobat ieri un nou proiect depus de Primăria Orașului Oravița, în valoare de peste un milion de euro: „Construire de locuințe nZEB de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ”.

„Pe lângă proiectele prin care vom avea clădiri publice moderne, renovate și condiții mai bune de locuit pentru orăvițeni, ne-am îndreptat atenția și eforturile spre ceea ce considerăm că e prioritar pentru un oraș dezvoltat, cu o calitate crescută a vieții: sănătatea și educația“, a precizat primarul orașului din Valea Carașului, Dumitru Ursu.

„Avem medici și profesori foarte buni, care pun pricepere și suflet în profesiile nobile pe care le practică, iar construirea de locuințe pentru aceștia este modul în care ne asigurăm că îi păstrăm în orașul nostru, dar și o oportunitate de a atrage și alți specialiști prin facilitățile pe care le vom putea oferi. Investind în sănătate și educație, investim în viitor!“, a mai adăugat edilul Dumitru Ursu.

Proiectul prevede construcția a două imobile, parter plus 2 etaje, care vor cuprinde 6 apartamente moderne, cu panouri solare și dotate la standarde moderne. Finanțarea acestora este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a investiției depășește 5 milioane 160 de mii de lei, adică peste un milion de euro.

Pentru un proiect similar, Primăria Reșița a obținut 5 milioane 306 mii de lei pentru construcția de locuințe pentru tineri în cartierul Moroasa.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei