fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 18 aprilie 24

Doctorul Anthony Fauci se retrage

Nu cred să fi fost în perioada de pandemie din ultimii doi ani și ceva, o persoană mai influentă decât acest medic infecționist. Din cauza lui în principal, economia mondială a pornit pe o pantă descendentă din ce în ce mai abruptă.

Cred că este principalul artizan (și beneficiar totodată) al tuturor regulilor (de multe ori absurde) impuse populației lumii în cei doi ani și jumătate de la declanșarea acestei pandemii care, după regulile OMS, nu a fost o pandemie.

A fost o bună oportunitate pentru Fauci și mulți alții aflați la butoane să se îmbogățească, să plătească polițe, să schimbe regimuri, să destabilizeze economia mondială, să sădească teroare, să distrugă la nivel mondial încrederea oamenilor în regimurile politice, să se acopere unii pe alții în timp ce dezastrul economic (mai mult decât cel sanitar) cuprindea planeta.

A avut foarte multe declarații controversate; și-a scimbat opiniile în funcție de interesul grupului din care face parte, a susținut necesitatea vaccinării (cu un ser care nu conferea imunitate, așa cum ar fi fost normal), nu a încurajat cercetarea pentru stabilirea unui tratament eficace al acestui virus.

Când Covid s-a răspândit pentru prima dată la nivel mondial din China el a devenit o sursă de încredere de informaţii sigure, liniştind publicul cu comportamentul său calm şi profesoral în timpul apariţiilor frecvente în mass-media. Fauci, care a împlinit 81 de ani, trăieşte acum cu protecţie de securitate după ce familia sa a primit ameninţări cu moartea şi hărţuire.

Acum a hotărât să se retragă din funcţia de director al Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) pentru a urma alte căi, undeva înainte de ianuarie 2025. Nu și din activitate: „Evident, nu poţi continua la nesfârşit. Vreau să fac alte lucruri în cariera mea, chiar dacă sunt la o vârstă destul de înaintată”.

Indiferent de calea pe care o va urma, doctorul Anthony Fauci rămâne un nume strâns legat de pandemia care a distrus economia mondială, de pe urma căreia suferim toți, într-o măsură mai mare sau mai mică. Putea să procedeze altfel? Avea la îndemână alte căi și alte soluții? Sunt întrebări la care vom afla cu siguranță răspunsul, dar nu într-un viitor suficient de apropiat.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei