18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Doi eliminați din Caraș-Severin la prima probă scrisă a Bacalaureatului

Candidații care au susținut azi proba scrisă la Limba română au avut de rezolvat varianta 6 la examenul național de Bacalaureat 2022. Subiectele au fost adaptate profilului, cu cerințe diferite pentru profilurile teoretice/vocaționale față de cele umaniste.

Subiectele la română la BAC 2022, la profilul real, au constat într-un text la prima vedere din Nicolae Iorga „Doamna Elena Cuza”. Elevii au avut de scris un text de minimum 150 cuvinte în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală.

La al doilea subiect a fost o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare. La al treilea subiect, un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate.

spot_img

La profilul umanist, subiectele la română la BAC 2022 au constat în textul la prima vedere din Nicolae Iorga „Doamna Elena Cuza”, și perspectiva narativă a unui text din opera „Întunecare” a lui Cezar Petrescu, ca și la profilul real. Diferența a fost la al treilea subiect, unde cerința a fost de a prezenta particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.

În Caraș-Severin examenul a fost susținut în cele 7 centre din Reșița, Caransebeș și Oravița unde au fost înscriși 1.555 de absolvenți. Dintre aceștia  s-au prezentat la examen 1514 (69 fiind absenți), iar 2 elevi (Colegiul Tehnic Reșița 1 și Liceul Tehnologic „Dacia” Caransebeș 1) au fost eliminați din examen.

Mâine este programată proba obligatorie a profilului și va fi urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului și specializării.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei