14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Dosar penal, lemn confiscat și amendă de 10.000 de lei, în urma controalelor silvice din Caraș-Severin

Dosar penal pentru fals informatic, sancțiune contravențională de 10.000 de lei și material lemnos în valoare de aproape 20.000 de lei confiscat, toate acestea sunt rezultatele controalelor silvice din această săptămână în județul Caraș-Severin.

În ultimele zile, polițiștii Compartimentului Combaterea Delictelor Silvice Caraș-Severin și Secției 1 Poliție Rurală Reșița, în colaborare cu inspectori silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, au continuat activitățile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic pe raza județului.

Astfel că, în urma unui control care a fost efectuat la un depozit de material lemnos din zona Reșița, s-a constatat că operatorul economic ar fi deținut și expediat din depozit, material lemnos fără a putea prezenta documente legale.

spot_img

De asemenea, acesta ar fi implementat și raportat în programul SUMAL 2.0 date necorespunzătoare adevărului, rezultând din aceste date că până la momentul verificării ar fi livrat aproape 25 metri cubi de lemn din depozit, fără ca materialul lemnos să fi fost expediat fizic, informează IPJ Caraș-Severin.

În urma neregulilor constatate a fost aplicată  o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei și s-a dispus măsura complementară de confiscare a 31,63 metri cubi material lemnos de diferite  specii și sortimente, în valoare de aproximativ 19.000 de lei.

Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic, în cadrul căruia polițiștii continuă cercetările.

Conform IPJ Caraș-Severin, astfel de acțiuni continuă și în perioada următoare.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Și austriecii taie la Sebeș sute de metri cubi pe zi fără să-i oprească cineva sau să-i sancționeze.
    Să vină pulujar de la ussr să ne explice cum au stopat ei defrișările abuzive!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei