17.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

Unitate aviatică SMURD, pe Aeroportul Caransebeș

Încet dar sigur, Aeroportul Caransebeș face pași importanți în creșterea importanței acestui obiectiv în peisajul economic al județului Caraș-Severin. Recent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat deschiderea unei unități aero – SMURD, ce va fi doatată cu un elicopter de intervenție, în misiuni ce vor acoperi 5 județe.

Ce înseamnă acest obiectiv pentru zonă, aflăm de la directorul societății Aeroportul Caransebeș Gabriel Olariu:

Înseamnă foarte mult; cu cât aducem mai multe activități în domeniul aerian la aeroportul din Caransebeș, cu atât devine un punct mai important pentru zonă și regiune. Scopul nostru nu este doar acela de a produce profit într-o societate comercială ci acela de a dezvolta zona și de a fi în sprijinul comunității“.

spot_img

„Cu serviciul SMURD pe aeroportul Caransebeș avem un mare beneficiu în primul rând pentru zona munților din Banatul Montan, este un beneficiu pentru SMURD România pentru că aici se va face un centru de pregătire SMURD pentru toată țara. Va fi înființat de asemenea un centru de mentenanță pentru aeronavele SMURD și aici, un rol important l-a avut și prezența Liceului Tehnologic de mecanici de aviației Max Aușnit“, a mai afirmat Gabriel Olariu.

Un alt beneficiu scos în evidență de directorul societății Aeroportul Caransebeș este acela că va fi un punct de tranzit pentru momentul în care acesta va fi deschis traficului internațional și se va putea face, de pe acest aeroport, tranzitul pacienților spre alte țări pentru tratament.

„Este un beneficiu imens atât pentru Aeroportul Caransebeș cât și pentru întreaga zonă a Banatului Montan și nu numai“, a mai evidențiat Gabriel Olariu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei