fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Dosare penale întocmite de Poliția Animalelor în Caraș-Severin!

În primele 6 luni din 2022, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin au constatat 5 infracțiuni privind tăierea cozii și cuparea urechilor unor animale, fiind întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Astfel de fapte se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, spun polițiștii.

Conform legii privind protecția animalelor, intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă!

În cazul săvârșirii de două ori a faptelor de către proprietarul animalelor, pe lângă sancțiuni, se aplică și măsura confiscării animalelor.

Condițiile speciale ce impun intervențiile chirurgicale estetice la animale sunt stabilite doar de medicul veterinar care este abilitat de lege să rezolve problema medicală.

Cu toate acestea, dacă o operație estetică s-a efectuat ca urmare a unui moft al proprietarului, atât medicul veterinar care a efectuat respectiva intervenție cât și proprietarul pot răspunde penal, conform legii.

Nu recurgeți la astfel de practici ilegale și dureroase pentru animalul dumneavoastră dacă nu există o problemă medicală!”, au declarat reprezentații IPJ Caraș-Severin.

Lorena POENARU

2 COMENTARII

  1. ✍️🇹🇷🇷🇴Oare, operațiile estetice si injectarea de botox în buzele unui măgar..este INFRACȚIUNE sau CONTRAVENȚIE ..??!⁉️ Nu de alta dar ÎL PREGĂTESC ptr CAMPANIA PARLAMENTARĂ din 2024, și e necesar să dea bine,,, la 4 ace”in confruntările cu contra candidații lui din PNL și PSD, 🤣🤫🤣

  2. ”… Nu recurgeți la astfel de practici ilegale și dureroase pentru animalul dumneavoastră dacă nu există o problemă medicală!”, au declarat reprezentații IPJ Caraș-Severin.

    Problemă medicală a animalului, a proprietarului sau a organului constatator?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei