fbpx
33.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Dotarea școlii și a grădiniței, obligație asumată și îndeplinită de administrația comunei Ramna!

 

Primarul comunei Ramna, Magdalena-Valeria Ciurea își continuă misiunea în slujba cetățenilor care și-au pus încrederea în experiența ei administrativă, pentru că, așa cum am putea parafraza, în spatele unui proiect de amploare al unei primării, poate sta o femeie care știe ce înseamnă cu adevărat nevoile unei gospodării, ale unei familii, ca de altfel și ale unei comune.

Primărița de la Ramna și echipa ei au continuat dotarea cu mobilier și echipament IT a școlii Ramna, un ambițios proiect ce vizează creșterea calității învățământului din comună.

Am accesat proiectul care să ne doteze pentru tot ceea ce ne lipsea pentru orele de sport, amenajarea curții pentru activități sportive, pentru un laborator de informatică și pentru unul de științe, mă refer aici la un laborator care să integreze orele de fizică, biologie și chimie. La grădiniță și la școală vom avea table smart – inteligente și siteme wi-fi. Pentru celelalte cabinete și clase, dotarea cu mobilier o aveam din perioada în care am obținut finanțare pentru un alt proiect, prin Programul Național de Dezvoltare Locală“, a transmis Magdalena Ciurea, primarul comunei Ramna.

Tot cu bucurie nedisimulată în glas, Magdalena Ciurea anunță la început de an școlar că programul o masă caldă pentru elevi nu va ocoli școala de la Ramna, nici în anul școlar 2023 – 2024, cele 450 de școli din proiectul pilot fiind incluse. „La școală a fost schimbată întreaga instalație sanitară, calorifere, țevi și am pus robineți termostatați la toate caloriferele, pentru a reduce consumul de lemne.  

Pentru prima oară după mulți ani nu vom avea clase simultan la clasa pregătitoare. De asemenea, la clasa pregătitoare, unde avem 13 elevi, le-am achiziționat de pe-acum ghiozdane, penare și rechizite la toți elevii. Este al treilea an în care primăria Ramna le achiziționează materiale pentru școală elevilor de la clasa pregătitoare, fetițelor și separat băieților“, a transmis primarul Magdalena Ciurea.

„Contractul de finanţare pentru Proiectul „Digitalizarea Unităților de Învățământ ce aparțin de UAT RAMNA, județul Caraș-Severin“ prin PNRR este în valoare totalã de 513.936,51 lei. Așadar, la Ramna se investeşte în educaţie!“, oferă asigurări primarul Magdalena-Valeria Ciurea.

Sergiu TABAN

1 COMENTARIU

  1. Să publicați și rezultatele la Evaluarea Națională 2024 anul care vine și să vedeți „creșterea calității învățământului din comună”.

    Pe urmă, ca niște jurnaliști profesioniști, mergeți la doamna primar (nu primăriță) și cereți explicații despre mult lăudata „creștere”.

    Nu de alta, dar rezultatele din 2022 și 2023 la Ramna sunt de tot râsul. Se pot număra pe degetele de la o singură mână elevii care au promovat.

    P.S. Încă nu a apărut știrea despre doamna Jivan. Oare de ce ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei