fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Ciuchiciul, în sărbătoare

Așteptată vreme de un an, sărbătoarea de astăzi din comuna Ciuchici și din localitatea arondată Petrilova este prilejuită de hramul bisericilor din cele două localități.

„Am pregătit o serie de manifestări menite să bucure tinerii din localitățile comunei Ciuchici, dar și pe ceilalți cetățeni din comună și invitații lor“, a transmis primarul Ion Orbulescu.

Am reușit să finalizăm, așa cum ne-am angajat, un proiect de înlocuire a gardului din fața Primăriei. L-am dărâmat pe cel vechi și în locul lui am ridicat unul nou, iar pe partea sa exterioară am amenajat băncuțe, pentru că locația este chiar în centrul localității și toate evenimentele importante au loc aici. Am instalat și mai multe lămpi cu becuri cu led, astfel încât de nedeie, oamenii să se bucure de sărbătoare“, a mai precizat edilul Orbulescu.

În această dimineață se va desfășura un mini-campionat de fotbal pentru tinerii (și nu numai) din Ciuchici. „Câștigătorii vor primi o cupă, iar participanții diplome, pe care va fi inscripționat „Iubim sportul și tradițiile satului“, a mai adăugat edilul.

În această dimineață la Ciuchici, iar seara la Petrilova, la bisericile din cele două localități vor fi slujbe speciale cu tăierea colacului, cu nașii, conform tradiției creștinești. Mâine, la Ciuchici, de la ora 10:00, slujba de la biserica va fi slujită de un sobor de 20 de preoți.

Nu va lipsi nici muzica populară. Atmosfera va fi întreținută în cele două zile de sărbătoare de Iliuță Nedelcu, Ioana leahu, Lorena Nica și Patricia Jucă în localitatea Ciuchici, iar la Petrilova va cânta Andreea Miroșu și formația sa. Manifestările se bucură de sprijinul și finanțarea Primăriei Ciuchici și a Consiliului Local.

Dan AGACHE

 

1 COMENTARIU

  1. Și din nou suma alocată pentru eveniment lipsește.

    Mai nou sumele din banii publici care se aruncă în vânt nu trebuie să fie cunoscute de către cetățeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei