5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Două proiecte cu finanțare europeană, la un pas de finalizare la Slatina-Timiș

Dacă multe din UAT-urile din județ au întârzieri în realizarea investițiilor prin PNDL, acolo unde finanțările sunt din bani europeni, lucrurile stau mult mai bine. Este și cazul Primăriei din Slatina-Timiș, Caraș-Severin, unde se apropie de termenul de recepție două proiecte a căror valoare se ridică la aproximativ un milion 300 de mii de euro.

Noi la ora asta lucrăm la două proiecte cu fonduri europene. Primul, a cărui valoare este de un milion de euro, bani obținuți prin AFIR, a însemnat modernizarea unui drum comunal și a mai multor străzi din Ilova și Slatina-Timiș.

Lucrările sunt realizate în proporție de 90% și sperăm ca în cel mult 2 luni vor fi recepționate și vom efectua ultima tranșă de bani“, a declarat pentru Reper 24, primarul comunei, Gheorghe Roma.

spot_img

Lungimea totală este de 6 km și jumătate; este vorba de toate străzile din Ilova, un drum comunal tot în satul Ilova și câteva străzi din Slatina-Timiș, iar lucrările cuprind inclusiv căile de acces ale oamenilor în gospodării și podețele aferente“, a mai precizat edilul.

Un alt proiect aproape de finalizare, finanțat prin POR cu 300 de mii de euro, ce se va finaliza până în data de 8 octombrie, îl reprezintă centrul de zi pentru persoane vârstnice.

Dacă nu vor fi restricții legate de pandemie, la inaugurarea și-a anunțat prezența și ambasadorul Belgiei în România. Dorim să obținem licența de funcționare după care este posibil să încheiem un parteneriat cu belgienii pentru ca în acest centru să putem oferi și asistență medicală pentru cei de vârsta a treia, atât pentru persoanele care vor veni în centrul nostru cât și pentru cei care nu se pot deplasa“, a mai spus primarul comunei Slatina-Timiș, Gheorghe Roma.

Lucrările la acest centru sunt deja finalizate și se așteaptă încheierea achiziției publice pentru dotarea acestuia cu tot ceea ce este necesar, a mai precizat edilul comunei.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei