22.7 C
Reșița
vineri, 30 septembrie 22

Din această toamnă la Luncavița va funcționa o grădiniță nouă

Primăria comunei Luncavița din Caraș-Severin a reușit atragerea a aproape 300 de mii de lei de la Ministerul Educației, pentru construcția unei grădinițe noi în satul Verendin, grădiniță ce va fi funcțională din această toamnă.

„Clădirea a fost deja recepționată de Ministerul Educației, dar va mai exista o verificare după ce vom construi în apropierea ei un parc, un loc de joacă pentru cei mici. Noi am scos execuția la licitație, vom achita cu bani de la buget în primă fază urmând să recuperăm banii ulterior de la Minister, aproximativ 46 de mii de lei. În noua clădire vor funcționa 40 de preșcolari în toate grupele“, a declarat pentru Reper 24, edilul comunei Luncavița, Nicolae Ion Velescu.

spot_img

Proiectul este unul comun și în Caraș-Severin au mai fost construite cam 5 – 6 astfel de grădinițe. Are două săli de clasă, toalete pentru cei mici cu duș și spălător, sală pentru servit masa, avem și detectoare de fum pentru a preveni incendiile și camere de filmat pentru a putea supraveghea fiecare sală de clasă. Am primit și mobilierul tot de la Ministerul Educației, mobilier ce va fi instalat până la începerea anului școlar 2021 – 2022“.

Edilul Nicolae Ion Velescu a afirmat că inaugurarea grădiniței va fi făcută în perioada imediat următoare, la pachet cu alte obiective realizate în acest an și recepționate în ultima perioadă: cămin cultural, școală, drum comunal.

Dan AGACHE

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei