fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

(FOTO) Oravița găzduiește prima ediție a Taberei din Inima Familiei

Oravița găzduiește până miercuri 25 august 2021 cel mai mare eveniment dedicat tinerilor din Banatul de Munte, este vorba de prima ediției a Taberei din Inima Familiei, la care participă peste 80 de copii și tineri din localitate, alături de aproximativ 40 de voluntari de la ATOR Banatul de Munte.

Evenimentul a debutat cu o slujba de Te-Deum oficiată de părintele inspector Mihai Ciucur, alături de preoții slujitori din Oravița, la biserica parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Zona Gării și a continuat cu primele activități educative organizate la campusul Liceului Tehnologic „Mihai Novac” din localitate.

Programul celor cinci zile de tabără cuprinde activitățile specifice conceptului TDIS, și anume: ateliere de educație pentru viață, dezvoltare personală, teambuilding și comunicare, jocuri și concursuri, ateliere artistice, seri tematice și activități cu caracter moral-duhovnicesc. De asemenea, în program este prevăzut un atelier pentru părinți, precum și o excursie la Mănăstirea Călugăra și, desigur, tradiționalul foc de tabără.

La acest program complex participa peste 80 de copii și tineri din Oravița, distribuiți pe două grupe de vârstă, și anume: 50 de copii cu vârste între 7 și 11 ani și 35 de adolescenți cu vârste între 12 și 18 ani. Copiii participanți sunt elevi ai celor trei unități de învățământ din oraș – Liceul Teoretic „General Dragalina”, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” și Școala Gimnazială „Romul Ladea”, școli care sunt implicate în calitate de parteneri în organizarea evenimentului. De asemenea, proiectul beneficiază de sprijinul Asociației „Sf. Ecaterina” din localitate și se desfășoară cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al orașului Oravița și al celor trei parohii ortodoxe din localitate, după cum a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului.

Având în vedere numărul mare de participanți, activitățile se desfășoară pe mai multe grupe, în locații distincte din incinta campusului, avându-se în vedere restricțiile specifice perioadei. Un moment important important îl va constitui participarea la Sfânta Liturghie care se va oficia duminică în foișorul de vară al parohiei „Sf. Ilie Tesviteanul” și, de asemenea, festivitatea de final, care va avea loc miercuri 25 august de la ora 18.00, la biserica Adormirea Maicii Domnului din oraș.

Luând în considerare numărul de participanți, de tineri voluntari, precum și de dascăli implicați, tabăra de la Oravița este cel mai mare eveniment comunitar dedicat tinerilor din acest an, fiind vorba de aproximativ 140 de copii și tineri, la care se adaugă cadre didactice, preoți și părinți implicați în organizare.

Amplul eveniment de la Oravița este parte a programului educațional „Împreună pentru copiii noștri”, derulat de Episcopia Caransebeșului prin Departamentul de Tineret, cu sprijinul ATOR Banatul de Munte și a  partenerilor locali din comunitățile gazdă, după cum ne informează părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectelor Tabăra din Inima Satului și Tabăra din Inima Familiei.

 

Lorena POENARU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei