fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Două zile de sărbătoare la Vermeș! „Așteptăm goștii, că așa e frumos la rugă”

Locuitorii comunei Vermeș se pregătesc și ei de sărbătoare. Ca în fiecare an, la 40 de zile după Paști, de sărbătoarea Înălțarea Domnului, are loc ruga satului.

Administrația locală a pregătit două zile de joc și voie bună, la care sunt așteptați toți vermeșenii, dar și cărășenii dornici de petrecere și muzică de calitate.

„Pe 25 și 26 mai avem ruga de la Vermeș. Cea mai mare rugă din Banat. Nu am spus-o eu, a spus-o, cu ani în urmă, Sorin Frunzăverde. Și pot spune că la Vermeș au cântat, de-a lungul anilor, toate stelele muzicii populare, inclusiv Mariana Drăghicescu.

spot_img

Avem muzică bună și anul acesta, așa cum e tradiția la Vermeș, și așteptăm goștii, cum spun bănățenii, că așa e frumos la rugă. Anul acesta, o avem pe Stana Stepănescu, pe Dumitru Stoicănescu și o formație de tineret.

Practic, suntem între două localități care au rugă în aceeași dată, Berzovia și Silagiu, care aparține de Buziaș, dar cunosc oameni din cele două localități care vin la noi la rugă. E tradiție să vină la rugă la Vermeș. Sper să avem parte de vreme bună, la fel ca în anii trecuți”, a precizat, pentru Reper 24, primarul Ion Iacob Damian.

Ruga de la Vermeș are loc în centrul comunei, pe platoul din fața Căminului Cultural, iar în caz de vreme nefavorabilă, petrecerea se va muta în interiorul căminului.

 

Karina TINCUL

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei