fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Dragomir, Gâfu și Muntean, noua echipă de conducere a Prefecturii Caraș-Severin

Noua echipă de conducere a Prefecturii Caraș-Severin și-a intrat de astăzi în atribuții. Ioan Dragomir, numit ieri prefect, Cristian Gâfu și Alin Muntean, numiți subprefecți, au depus astăzi jurământul în cadrul unei ceremonii de învestire atipice, derulată în cadru restrâns din cauza pandemiei.

După ce a jurat să respecte Constituția și legile țării, precum și să facă tot ce îi stă în putere pentru binele locuitorilor județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, noul prefect al județului Caraș-Severin a ținut să mulțumească fostei echipe de la conducerea Prefecturii pentru munca depusă. Numit în fruntea Prefecturii Caraș-Severin după o activitate de 40 de ani în administrație și în domeniul finanțelor publice, Ioan Dragomir s-a declarat onorat de încrederea și susținerea colegilor din partid, neuitând să mulțumească deputatului Silviu Hurduzeu și senatorului Ion Mocioalcă pentru sprijin.

Îmi amintesc că în urmă cu 20 de ani, tot în urma unei asemenea ceremonii, prefectul de atunci al județului spunea că orice ar face persoanele care se află vremelnic în fruntea județului, distanța dintre Reșița și București rămâne tot 500 de km. Este adevărată această afirmație și acum, dar tot atât de adevărat este că în opinia mea, ceea ce ar trebui să facă persoanele din conducerea județului, cărășenii din Guvernul României, parlamentarii din Caraș-Severin, este să încercăm să stopăm și să reducem decalajul de dezvoltare dintre capitală și mai ales dintre județele limitrofe Arad, Timiș, Hunedoara și județul nostru. Acest lucru va fi prioritar în efortul și activitatea nostră, a CJ și a primarilor, trebuie să profităm la maxim de acest instrument de dezvoltare pe care îl avem acum, Programul Național de Reconstrucție și Reziliență.

spot_img

Vom avea în atenție în activitatea noastră, a serviciilor publice deconcentrate, problemele și nevoile locuitorilor județului, rezolvarea acestor probleme, conform competențelor și legilor. Vom avea în atenție reducerea birocrației în cadrul serviciilor publice deconcentrate, a Prefecturii, digitalizarea serviciilor oferite cărășenilor. Voi urmări ca măcar în domeniul acesta, al digitalizării serviciilor publice, să fim între județele fruntașe. Asigur locuitorii județului că împreună cu colegii din Prefectură, cu instituțiile de ordine publică, cu serviciile publice deconcentrate vom depune toate eforturile pentru a încerca să rezolvăm cât mai multe din problemele și nevoile cetățenilor, pentru binele lor și pentru binele județului nostru. Pentru întărirea și respectarea ordinii publice, respectarea legilor”, a mai declarat Ioan Dragomir.

Cristian Gâfu: „Să dea Dumnezeu ca împreună să facem tot ce este mai bine pentru județ”

„Retrogradat” din funcția de prefect în cea de subprefect (în urma protocolului stabilit la nivelul coaliție de guvernare, conform căruia funcția de prefect al județului Caraș-Severin îi revine PSD-ului), liberalul Cristian Gâfu l-a asigurat pe noul prefect tot sprijinul său:

„Ne diferențiază multe lucruri, vârsta, pregătirea, partidele din care venim. Guvernul României, din care facem ambii parte acum, coaliția care compune guvernul României, ne obligă moral, uman, legal să facem tot ceea ce ne stă în putință și cu respectarea legii, ca județul Caraș-Severin să existe nu numai fizic și geografic pe harta țării, să avem din nou cu ce ne mândri. Vă asigur personal de tot sprijinul meu în perioada în care vom lucra împreună, pentru că interesul meu este să îmi păstrez bunul renume în respectarea legii, dvs aveți de apărat, așa cum ați spus, o activitate în spate la Minister. Să dea Dumnezeu ca împreună să facem tot ce este mai bine pentru județ”.

La rândul său, Alin Cuzma Muntean, numit și el subprefect al județului Caraș-Severin, s-a declarat onorat de noua sa funcție: „Pentru mine este o onoare să lucrez alături de domnii prefect și subprefect. Sper să fim o echipă unită, să facem lucruri bune pentru cetățenii județului Caraș-Severin, să reușim să implementăm programul de guvernare la nivel județean și să mai facem și noi pași înainte. Vreau să îi mulțumesc și eu dlui Marcel Vela pentru încredere, prietenului Tică Crîsnic și colegilor din PNL pentru susținere. Sperăm să facem lucruri bune”.

Silviu Hurduzeu: „Sper ca dl Dragomir să stea mai mult decât mine la conducerea Prefecturii Caraș-Severin”

Prezent la Reșița pentru a-și susține colegul de partid, a fost și președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu. Deputatul cărășean s-a arătat convins că noul prefect al județului va face față cu brio provocărilor pe care le presupune noua sa funcție.

Nu este o perioadă foarte ușoară, suntem în pandemie, numărul de îmbolnăviri este în continuare destul de mare, însă sunt convins că dl Dragomir va face față funcției de prefect. Beneficiază de o experiență mare în administrație, a fost șeful Administrației Financiare Caraș-Severin, directorul Direcției Regionale de Finanțe. Pe lângă această experiență, sigur au fost și celelalte calități pe care le are, este un om serios și echilibrat care se va ridica la nivelul funcției de prefect, vorbim de una dintre cele mai importante instituții dintr-un județ. Cred că va exista o bună colaborare cu cei doi subprefecți”, a declarat Silviu Hurduzeu, care a ocupat și el în trecut funcția de prefect, între anii 2012-2015.

Când am fost prefect, luasem la un moment dat lista cu prefecții județului și îmi doream să fiu prefectul cu cel mai lung mandat. Nu am reușit, am plecat ca secratar de stat, dar dlui Dragomir îi doresc să fie cel mai longeviv prefect al județului”, a mai adăugat Silviu Hurduzeu.

 

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Aproape ca mi-au dat lacrimile citind spusele vremelnicilor noștri conducători! Cum se sacrifica ei pentru giudețul nostru, cum își vor rupe ei hainele și cum se vor lega cu lanțuri de gardul guvernului pentru bunăstarea noastră! Yoi!
    Nici Farfuridi nu putea sa grăiască cu mai mult patriotism local un asemenea discurs!
    Acum la treaba ca „e foame de bani băeți!” și ca mâine vine campania electorala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei