fbpx
-7.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Drumuri noi și reabilitate la Ezeriș, prin Anghel Saligny

Programul Anghel Saligny permite administrațiilor locale atragere de fonduri nerambursabile pentru tot felul de lucrări edilitare: alimentări cu apă, canalizare, reabilitări de clădiri, drumuri noi sau modernizate. Singura condiție este aceea ca primăriile să fi depus, în limita plafonului aprobat, proiecte pentru acestea.

La Ezeriș au fost depuse de către edilul Ioan Rusu, patru proiecte prin acest program guvernamental. Unul dintre ele se referă la alimentarea cu gaz metan a comunei, un proiect depus în parteneriat cu primăriile din Fârliug și Zorlențu Mare, iar alte 3 sunt pentru drumuri.

„Din cele trei proiecte depuse pentru drumuri ni s-au aprobat două, al treilea fiind încă în analiză și probabil va fi aprobat în a doua serie de către Executiv. E vorba de reparațiile necesare la un tronson de 3,2 km de drum comunal din Ezeriș. Drumul a fost modernizat în urmă cu ceva ani, iar acum are nevoie de reparații“, a declarat primarul comunei, Ioan Rusu.

spot_img

„Un alt drum ce a primit undă verde este unul vicinal, ANDRA, în lungime de 2,3 km. Acesta este necesar locuitorilor din comună pentru că le permite accesul la terenurile agricole pe care le au în zonă. Am trimis și clarificările care ni s-au cerut și acum așteptăm aprobarea celor două proiecte pentru a putea fi scoase la licitație“, a mai adăugat edilul din Ezeriș.

Al treilea proiect prevede tot un drum vicinal ce cu siguranță va primi aprobare pentru finanțare, dar în etapa a doua a acestui program de dezvoltare locală, Anghel Saligny. În ceea ce privește alimentarea cu gaz metan, Ioan Rusu a precizat că s-au primit sumele ce vor fi alocate pentru această investiție în județul Caraș-Severin, urmând ca ulterior, probabil luna viitoare, să se stabiliească localitățile ce vor primi finanțare pentru această utilitate.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei