fbpx
7.7 C
Reșița
duminică, 21 aprilie 24

Dublu eveniment la Anina! Invitațiile au fost lansate din sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin

Orașul Anina va găzdui la finalul acestei săptămâni un dublu eveniment: prima ediție a Festivalului concurs de muzică populară „Nicoleta Voica”, precum și zilele orașului. Daniel Danu, viceprimarul cu atribuții de primar al orașului, a invitat de pe acum toți cărășenii dornici să petreacă clipe de relaxare, joc și voie bună să se îndrepte în acest weekend către platoul Bucegi din Anina.

Prima ediție a Festivalului concurs de muzică populară „Nicoleta Voica” este organizat de Primăria Anina, prin Casa de Cultură Anina și de Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Forul județean a contribuit și el la organizarea evenimentului cu suma de 20.000 de lei, după cum a precizat Andrei Ungur, administratorul public al județului, în cadru unei conferințe de presă derulată astăzi la CJ Caraș-Severin.

„La festival s-au încris concurenți din toată țara, iar în urma jurizării au fost aleși pentru etapa finală 11 concurenți din județele Olt, Argeș, Gorj, Timiș și Caraș-Severin. Cei care vor participa la etapa finală a festivalului sunt laureați ai unor festivaluri concurs din țară, sunt de un nivel ridicat.

De ce un festival Nicoleta Voica? Pentru că am considerat că trebuie să ne prețuim valorile atunci când le avem printre noi, nu după ce nu le mai avem, iar pentru mine Nicoleta Voica este un nume de anvergură în muzica populară românească și cred că merită un astfel de festival.

În prima zi, sâmbătă va avea loc concursul propriu-zis, iar duminică va avea loc gala laureaților și recitalurile susținute de vedetele invitate pentru acest eveniment. Ne vom bucura să le avem printre noi pe Nicoleta Voica, Angelica Stoican, Felicia Stoian și de aceea am convingerea că această primă ediție a festivalului va fi o reușită”, a precizat cu acest prilej Marian Meșinschi, directorul Casei de Cultura Anina.

La rândul său, Daniel Danu, viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Anina a explicat că această primă ediție a festivalului se va suprapune practic cu zilele orașului, sărbătorite în mod tradițional în primul weekend al lunii august.

„Am făcut acest concurs la Anina pentru a promova tinerii talentați în acest domeniu. Am apelat și am primit și ajutorul Consiliului Județean, fapt pentru care le mulțumesc. Anul acesta, am legat acest festival de Zilele orașului. De ceva vreme deja, la Anina, Zilele orașului se desfășoară în primul weekend din luna august. Așa este tradiția. Anina fiind oraș minier, pe vremea când funcționau minele, se sărbătorea ziua minerului în primul weekend din august.

Evenimentul este mai amplu. Vor avea loc competiții sportive, vineri va avea loc un campionat de minifotbal pentru tineri, sâmbătă unul pentru old boys, la care o să participe și niște colaboratori de-ai noștri din Macedonia și Serbia. Sâmbătă, după ce se termină prima parte a concursului, o să avem un recital Lora și pe această cale invităm toți cărășenii să vină la Anina”, a explicat edilul, care speră ca festivalul concurs să devină un eveniment ce va avea loc anual la Anina. De altfel, festivalul este inclus de pe acum în șirul de evenimente ce vor avea loc în 2023 la Anina, atunci când vor fi sărbătoriți 250 de ani de la înființarea orașului.

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei