1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Dumitru Rujan: „Este un moment foarte important pentru țara noastră!”

Planul de redresare și reziliență al României a fost aprobat de Comisia Europeană. România va primi din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde EUR și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR).

Deputatul liberal Dumitru Rujan consideră că ne aflăm într-un moment foarte important pentru țara noastră, iar politicienii trebuie să dea dovadă de comportament responsabil privind implementarea PNRR și realizarea investițiilor.

Reformele și investițiile sunt structurate în jurul a șase piloni: 1) tranziția verde, 2) transformarea digitală, 3) creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii, 4) coeziunea socială și teritorială, 5) sănătatea și reziliența economică și socială și 6) noua generație”, explică parlamentarul Dumitru Rujan.

spot_img
Liberalul subliniază faptul că Planul României propune proiecte în toate cele șapte domenii emblematice ale UE.

Pilonul „Noua generație” vizează facilitarea investițiilor la scară largă, sprijinite de reforme adaptate, în sistemul de educație și formare, în vederea îmbunătățirii calității, echității și relevanței sale pe piața forței de muncă. Investițiile vor fi sprijinite prin reforme care să instituie cadrele juridice adecvate pentru ca investițiile să fie implementate în mod corespunzător.

Reformele-cheie se axează pe îmbunătățirea educației și îngrijirii timpurii, pe reducerea părăsirii timpurii a școlii, pe crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul dual și pe digitalizarea educației și formării. Acest pilon vizează, de asemenea, îmbunătățirea standardelor de siguranță și de calitate care să respecte mediul la toate nivelurile de educație.

Mai mult chiar, Planul României propune proiecte în toate cele șapte domenii emblematice ale UE. Este vorba despre proiecte de investiții specifice care abordează aspecte comune tuturor statelor membre, în domenii care creează locuri de muncă și creștere economică și care sunt necesare pentru tranziția verde și cea digitală.

Da, dezvoltarea României se va face, dar este nevoie să dăm dovadă de responsabilitate!”, susține cu convingere deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei