fbpx
11.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Dumitru Rujan, PNL: „ Am votat alături de colegii mei aceste majorări salariale“

De la începutul acestei luni, o parte a salariaților bugetari beneficiază de o serie de majorări salariale, majorări adoptate de Parlamentul României. Despre acestea, deputatul PNL de Caraș-Severin a afirmat:

„Am votat alături de colegi pentru adoptarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice! Bani în plus pentru cei care se ocupă de educația copiilor noștri, dar și pentru alți români.

Drept urmare, „personalul didactic care îndeplineşte funcţia de diriginte, profesor/antrenor grupa de performanţă din cadrul cluburilor sportive şcolare sau cluburilor sportive universitare, învăţătorii, educatoarele, institutorii, profesorii pentru învăţământul primar, profesorii pentru învăţământul preşcolar beneficiază de o majorare de 10% a salariului de bază.”

spot_img

Totodată, „începând cu data de 1 iulie 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare lunară şi indemnizaţiile lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021.

Începând cu data de 1 iulie 2022, pentru personalul nou încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, în perioada ianuarie-iunie 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază aceste categorii de personal se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cele din luna iunie 2022”, a mai precizat deputatul liberal de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei