fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

(FOTO) Tramvaiul reșițean în imagini de șantier; săptămâna 2 (5 zile)

A mai trecut o săptămână de când constructorii austrieci ai tramvaiului reșițean au intrat în „brazdă“. Progresele sunt vizibile, șantierul s-a extins și după un început pe care mulți îl considerau timid și fără vlagă, lucrările s-au accelerat.

Și vă propun să constatăm ce s-a făcut în această săptămână, a doua de la începutul efectiv al lucrărilor:

Pe tronsonul Kaufland – Victoria progresul este cel mai vizibil; s-a decopertat stratul de asfalt (ce va fi refolosit de Primărie) pe ambele sensuri de mers, s-a scos șina de cale ferată și s-a depozitat (parțial), s-au scos dalele din beton care o susțineau, s-au scos bordurile care delimitau carosabilul de zona verde, dar și dintre carosabil și trotuare.

spot_img

S-a decopertat (parțial trotuarul) în zona ADA, iar în zona Kaufland se sparge (greu) stratul de beton de sub covorul asfaltic, pentru a se putea intra prin excavație până în zona conductelor de apă și a sistemului de canalizare. Ce ar mai fi de spus: se curăță și se vopsesc stâlpii metalici ce vor susține firul de contact și iluminatul stradal și s-au amenajat treceri de pietoni. S-au adus și noile borduri, semn ca acolo unde se sparge se dorește să se și reconstruiască.

A început lucrul și pe tronsonul Victoria – Intim unde a fost frezat stratul de asfalt din bordură până la dalele cu șina de tramvai, până la SENSUL GIRATORIU de la Intim. Subliniez sensul giratoriu pentru că semnele de circulație au fost modificate și am văzut situații penibile în care șoferii se îmbiau unul pe altul care să treacă primul.

Au continuat lucrările și pe podul de peste Bârzava, sensul de mers spre centru. Se scot dalele, se rade trotuarul, se adună molozul. Desigur mai sunt multe de făcut și cred că societatea austriacă nu și-a arătat, încă, întreaga capacitate logistică și nu a intrat în ritmul dorit de fiecare dintre noi.

Ce se întâmplă cu teii, cu băncile, cu coșurile de gunoi, cu chioșcurile și terasele, când se va putea relua circulația normală în Lunca Bârzavei, sunt întrebări la care va răspunde edilul Ioan Popa, LUNI 6 iunie 2022, într-un interviu live direct din șantierul noului tramvai reșițean.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Deja Doreii au rupt-o de un hidrant. Am sunat la Aqua Caraș să auzim hitul zilei Acești amețiti au spart un hidrant și fraierii, noi, plătitorii de taxe, am suportat consecințele pe o astfel de vreme caniculară. Dar așa ceva nu se menționează în presa coruptă din Caraș Severin. Lăudați-l pe bisnițarul de primar. O să vă facă o lucrare de tot c….ul.salutări de de departe, stupid people’s 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞👎👎👎👎👎👎👎

  2. ”Ce ar mai fi de spus: se curăță și se vopsesc stâlpii metalici ce vor susține firul de contact …”

    Adică stâlpii (”lui Tarcany”) care au susținut firul de contact (ciordit) și care vor susține și firul nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei