fbpx
15.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Dumitru Rujan: „Se vor deconta terapiile pentru persoanele cu dizabilităţi!“

Legea privind susţinerea procesului de dezinstituţionalizare a persoanelor adulte cu dizabilităţi şi aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia şi de prevenire a instituţionalizării, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost adoptată de Camera Deputaţilor, aceasta fiind decizională.

„Au fost adoptate şi mai multe amendamente foarte importante pe care le-am depus cu Mara Calista cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap!
Statul este dator să ofere tot suportul necesar persoanelor vulnerabile. Prin adoptarea legii şi a amendamentelor pe care le-am propus venim cu măsuri concrete, cu sprijin financiar pentru cei care au nevoie de asta. Și pe viitor voi susţine măsurile prin care vom creşte nivelul de trai al persoanelor cu dizabilităţi“ a declarat deputatul PNL de Caraș-Severin Dumitru Rujan.

În vederea asigurării asistenţei de recuperare/reabilitare, persoanele cu handicap au dreptul, anual, la tichete de valoare pentru terapia bazată pe recuperare medicală sau kinetoterapie, în funcţie de diagnosticul principal şi de fiecare dizabilitate, după cum urmează: 12 tichete pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 6 tichete pentru persoanele cu handicap accentuat.

spot_img

„Persoanele cu handicap grav sau accentuat pot opta, la cerere, pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban sau pentru acordarea de bonuri de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, familiei, asistentului personal sau însoţitorului, fără a depăşi suma de 1.500 lei, anual, pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei, anual, pentru persoanele cu handicap accentuat“ se mai stipulează în respectiva lege, ce a fost promulgată deja de președintele Iohannis și va fi publicată în Monitoriul Oficial.

 

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Specimenul din articol cred că ar muri de foame cu 1500 sau 750 ron pe lună.
    Uitați-vă cât i-au crescut capul și burta de când a ajuns deputat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei