fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Dunca vrea să împartă banii frățește: 50% pentru PSD, 50% pentru PNL!

Peste aproximativ două săptămâni, consilierii județeni cărășeni se vor reuni, din nou, în ședință, de data aceasta pentru a decide repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit. Repartizare care a stârnit, an de an, discuții aprinse, dezbateri, nemulțumiri și acuzații, atât în cadrul ședinței de Consiliu Județean, cât și ulterior. Anul acesta sunt disponibili aproximativ 37 de milioane de lei, iar pentru a evita obișnuitele discuții, Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin, a venit cu o propunere: suma să fie împărțită frățește: 50% pentru primăriile social-democrate, 50% pentru primăriile liberale. O propunere care nu a prea fost, însă, pe gustul social-democraților.

„Nu a prea fost agreată propunerea pentru că, mă gândesc eu, dorința celor de la PSD ar fi fost alta. Deși 55% din populație trăiește în primăriile gestionate de către primari PNL. Împărțirea banilor nu se face pe criterii politice, așa susțin anumiți consilieri, dar eu vă spun că așa este. Și nu de azi, nu de ieri, ci de un milion de ani. Cine poate oase roade, cine nu…

Sigur că acești bani vor merge către primării în funcție de nevoile lor sau simpatiile pe care le au liderii politici pentru unii sau alții. Dar, la noi cel puțin, se vor împărți în funcție de nevoi, dar în această anvelopă, de 50%. Mi se pare o soluție corectă în situația dată, în care poporul a fost păcălit și conducerea CJ nu mai este în mâinile PNL-ului, așa cum s-a votat. Din păcate, asta este realitatea. Dar să sperăm că, hai să zicem, de teama afișelor, vor fi cât de cât corecți. O să vedem. Dacă va trece această propunere a mea de 50%-50% înseamnă că stăm bine și nu mai avem nici motive prea multe de ceartă”, a precizat președintele Romeo Dunca.

Rămâne să vedem dacă grupul majoritar PSD-PMP-PRO România va fi de acord cu propunerea lui Dunca, deși răspunsul social-democratului Ioan Crina nu este tocmai încurajator.

Îmi pare rău că nu ați înțeles. Sunt sume venite din impozitul pe venit și din TVA, destinația lor este de a echilibra bugetele locale. Dacă era o chestie de formulă, o împărțeau prin legea bugetului. Dar ne-a transferat nouă responsabilitatea de a împărți banii ăștia astfel încât o comună, de exemplu Brebu Nou, care are 100 de locuitori și are nevoie, să zic, de un drum comunal, și nu poți să îi repartizezi 10 lei pentru 100 de locuitori și la Reșița să repartizezi 60 de milioane. Asta înseamnă independența autorității locale, ca noi, la masa asta să repartizăm banii unde este nevoie. Nu după numărul populației. Este o chestie prost înțeleasă. An de an vă explic asta. Dacă vreți să avem o bază de discuție, trimiteți-ne propunerea cu 5 zile înainte de a face convocarea pentru ședință. O vedem, discutăm, negociem unde este nevoie și rezolvăm probleme astfel încât să fie bine pentru ăia de acolo, de jos”, a fost replica social-democratului Crina.

Rămâne să vedem dacă cele două părți vor ajunge la o înțelegere sau vom asista la o reluare a ședinței de la finalul anului trecut, atunci când s-au împărțit către UAT-uri cele două milioane de lei provenind din cote defalcate din impozitul pe venit. Și atunci, Romeo Dunca a venit cu o propunere pe care el a considerat-o corectă și echitabilă, dar care a fost ștearsă practic cu buretele de actuala majoritate, banii fiind împărțiți după criterii doar de ei știute.

Citește si:  „La împărțirea sărăciei se vede caracterul omului”! Ceartă în CJ Caraș-Severin pe două milioane de lei!

 

Karina TINCUL

3 COMENTARII

 1. Păi ce credeai, cetățenii contează?Ete fleoșc, e un moft, pardon moncher!!Privește și i-a aminte cum în mod deliberat ,oile ăăăăă, pardon oamenii se înghesuie meheheeeeee să-și plătească iute, iute taxele și impozitele ,behehe!Restul e fără cuvinte!Îmi este rușine că m-am născut în România!!!

 2. ”Dunca vrea să împartă banii frățește: 50% pentru PSD, 50% pentru PNL!”

  Da, principiul egalității muniției distribuite (între ”CAP-uri” /duel).
  Scop? ”Șuntarea” oricărui primar independent.

  ”Este o chestie prost înțeleasă. An de an vă explic asta.” …, a fost replica social-democratului Crina.

  Atâta s-a putut înțelege (prost).
  Unii socotesc numărul de axe, alții … numărul de roți sau locuri.
  Cum bicicleta are două axe, unde să o încadrăm?
  La autovehicule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei