fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

După Djokovic, cea mai așteptată revenire acasă a fost cea a selecționatei de fotbal a primarilor cărășeni!

 

Bine că s-a-ntors și Nole la Belgrad, după aventura australiană în care l-a repus pe șine electorale pe acest premier de tristă amintire Scott Morrison, unu care-n ultimele luni era pe nicăieri în sufragiile cetățenilor. A trebuit să vină sârbul, care e, ni-e scuzaț, Number One în tenisul mondial și să-l reconfirme pe acest Scotty pe funcție. Acu, vă-ntreb la modu sincer și retoric: peste 20 de ani, vorba lui Dumas, câți or să mai rețină că unu Morrison a fost premieru Asutraliei și câți își vor aminti cu tristețe că marele campion Djokovic a fost oprit să joace la ediția asta de Australian Open?

La cum îi știu eu pe sârbi, de supărare, ca și de bucurie, vor urma vreo 3 zile de paranghelie pentru că, să vă intre bine în cap, tot ce i s-a întâmplat lui Novak Djokovic, nu a făcut altceva decât să îi sporească aura legendară în rândul conaționalilor săi.

spot_img

Revenind în țară, în regiune, ba chiar în Banatul de Munte, aflăm cu bucurie despre o altă revenire spectaculoasă în sânul familiei sau care pe unde-a aterizat sau a anunțat că sosește cu o zi sau două întârziere. C-așa e-n fotbal, parafrazându-l pe marele Caragiu!

Este vorba de selecționata de fotbal a talentelor risipite formată din cei mai cei primari din Caraș-Severin, „Squadra“ bănățană condusă de managerul Lăiță Beg, edilul de la Marga care a pornit cu aplomb alături de coechipierii săi cărășeni „unirea-n cuget și simțiri“ cu primarii din raioanele Moldaviei străbune. Așadar, o provocare tare! Un turneu de fotbal internațional, pe bune, în care edilii noștri au fost nevoiți să-și reamintească că se trag din neamul lui Hagi, Dobrin sau Dumitrache.

Jocul din teren a fost cum a fost, noroc că Brian Filimon driblează, șutează și înscrie chiar și-n somn, dar vizita pre(a)lungită la vastele „biblioteci“ de la Leuntea, Mileștii Mici și Cricova s-au lăsat cu un egal și o înfrângere. Cât timp au fost „curați la trup, suflet și minte“, cărășenii noștri au reușit chiar și o victorie. La cât de determinat îl știm pe coordonatorul (Ali) Beg, șeful ACoR-ului, primarii vor fi băgați într-un cantonament de refacere imediat după revenirea în țara mumă, pentru că dacă în teren lucrurile au mai funcționat, la duelul de la cramă moldovenii le-au făcut o demonstrație de forță omologilor de peste Prut.

Sala degustărilor de vinoase, scena unor senzații greu de reprodus în cuvinte! Sau ce s-a întâmplat la Leuntea, rămâne pe veci la Leuntea!

Din lotul deplasat la Chișinău au făcut parte: Remus Rof – primarul comunei Dognecea (condamnat să devină un mare fotbalist, după ce în copilărie a jucat cu cei mai talentați brazilieni din sat), Brian Filimon – un nume cu renume de la Măureni, un „grande“ care driblează chiar și cu telefonul la ureche, Cipi Măceșanu de la Cicvaniu Baro – alt talent nedescoperit la timp care-ar fi avut nevoie de niște extra centimetri ca să-i dovedească pe Prunea și pe Stelică între (re)buturile naționalei, Adrian Stoicu, pe care o moldoveancă focoasă cu buze superbe, cărnoase l-ar fi strigat Sergiu Lolea în mijlocul Chișinăului (nu știm de unde până unde l-a confundat distinsa pe ilustrul conducător al UAT-ului de la Bozovici), Cătălin Golu – alintat și „Linu-i lin și iară lin“ de cei de la Ministerul Dezvoltării fiind ultimul colindător care bătea la ușile ministeriale chiar în Ajun de Crăciun, Neluțu Poplicean – extremă de buzunar cum l-ar defini nea Vanea, un jucător a cărui tehnicitate e atât de fină încât aproape că nimeni nu a sesizat-o până acum, Sergiu Toma – Son of The Priest, cel mai tânăr primar care încă mai are dințișori de lapte, chiparosul pentru care moldovencele s-au bătut la propriu în fața sălii de sport, că astea nu știu să se bată la figurat, don profesor Felix Borcean – primar municipal care a redescoperit bucuria pentru fotbal, departe de ochii vigilenți ai Anei… zorile se varsă și nu în ultimul rând Lăiță Beg edilul de Marga, sufletul, corason-ul acestui grup de aleși fotbaliști, care s-a format după strădaniile și implicarea totală a aceluiași.

 Ietiti! Primarul Adi Stoicu, surprins di paparați la șuoping (foto di grabî ⇑ )

La încheierea Turneului Internațional de la Chișinău – Republica Moldova, iscusitul vorbelor, Adrian Stoicu, primarul care a dat o nouă șansă dezvoltării Bozoviciului copilăriei mele, a declarat la insistențele unei obscure publicații franceze, L’Équipe: „Finalul turneului ! Caraș-Severin locul 3 ! Merde! Ieri am avut o victorie și un egal dar azi după vizitarea și degustarea vinurilor din cramele Chișinăului de ieri seară am gustat înfrângerea! Principalul că suntem pe podium !“, traducerea textului fiind o leacî aproximativă, asta mai ales dacă degustarea este sinonimă cu îngurgitarea unor butoaie de vin.

Cu adevărat Importantă rămâne amintirea unor zile de neuitat petrecute la Chișinău și mai cu seamă seratele de la cramele din zonă iar Dunca după ce lectura-va aceste slove înșirate pe răboju online își va fi dorit să ajungă primar, că vorba ceea, „Mai vreau și yo să joc într-o echipă câștigătoare“. Iar dac-am ratat pe careva din catastif, reveni-vom cu un alt reportaj, cu mult mai detaliat despre aventurile primarilor cărășeni.

Până atunci, dragi primari jucători, îndemnul meu este „Bucurați-vă de fotbal și administrație!“. Restul e can-can…

 Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei