Ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi menținut în plată, la același nivel, până la finalul sezonului rece noiembrie 2023 – martie 2024. Măsura îi vizează inclusiv pe cei care utilizează material lemnos pentru încălzire.
„Guvernul a decis menținerea în plată, la același nivel, a drepturilor de ajutor de încălzire și supliment de energie pentru perioada rămasă din sezonul rece noiembrie 2023 – martie 2024, asta deși atât majorările pensiilor începând cu luna ianuarie 2024, cât și apariția venitului minim de incluziune acordat potrivit Legii nr. 196/2016, ar duce la depășirea plafonului de acordare“, a precizat directorul executiv al AJPIS Caraș-Severin, Elena Solomonesc.
Aceasta a mai adăugat că „cererile soluționate în toamna anului 2023, cu precădere cele referitoare la sumele acordate în vederea achiziționării de material lemnos, se mențin în plată, în aceleași condiții, și în primăvara anului 2024“.
Noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie, prevăzute de Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), se vor aplica doar pentru solicitanții care au depus cereri de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie după data de 1 ianuarie 2024
Dan AGACHE
„Guvernul a decis menținerea în plată, la același nivel, a drepturilor de ajutor de încălzire și supliment de energie pentru perioada rămasă din sezonul rece noiembrie 2023 – martie 2024 …”
–
Da, însă o parte dintre funcționarii(ele) pu(b)lici(e) se (pre)fac că nu cunosc (din ”evidențele” statului) beneficiarii acestor drepturi, nici identitate, nici adrese, nici venituri (ale acestora), respectiv se opun (deciziei) guvernului.
Eventual printr-o cerere, soluționată cu ”cereritate” (în ceruri) și cu distribuire (greșită) prin onor (horor) poșta română.
(A nu se confunda celeritatea cu cereritatea și nici echitatea cu echitația).
Eventual cu rectificare prin anchetă socială (și socialistă) întocmită de aceiași funcționari(e) publici(e), dezinteresați/te.
Mai ales că cetățeanul român își poate alege în mod liber domiciliul (sau reședința) în țară sau în străinătate.
Nu?
Premierul ciolacu a promis desfintarea acestor instutii
… sper sa se tina de cuvînt pina la alegeri