fbpx
18.5 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

Energie „gratis“ pentru iluminatul public din Caransebeș

Consiliul Local Caransebeș a aprobat în ședința de săptămâna aceasta, depunerea unui proiect pentru înființarea unui parc fotovoltaic în vederea producerii de energie electrică din surse regenerabile de tip solar. A fost aprobat, de asemenea, și studiul de fezabilitate al aceluiași proiect.

„Parcul fotovoltaic va avea exact consumul pe care-l avem noi, ca Primărie, adică iluminatul public și clădirile Primăriei, 1,1 megawați putere instalată. Se va face pe un teren lângă centură“, a explicat directorul Direcției de Strategii al Primăriei Caransebeș, Liviu Jigoria-Oprea.

Investiția se ridică la aproape 6,4 milioane de lei, finanțare prin Programul-Cheie 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea energiei de la Ministerul Energiei. Proiectul va putea fi depus începând cu data de 6 decembrie, pe principiul „primul venit, primul evaluat și contractat, cu respectarea condițiilor din Ghidul Solicitantului“.

Voturile consilierilor municipali pentru această investiție au fost date în unanimitate, semn că interesele orașului sunt mai presus decât cele de partid, lucru care le face cinste.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei