fbpx
3.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Eveniment cultural la ABA Banat

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) organizează pentru prima dată de când Palatul Apelor a fost restaurat un eveniment cultural, pentru a marca astfel Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2023 și sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei. Astfel, ABA Banat își deschide porțile pentru public, pentru a vizita expoziția de pictură „APA-interferențe culturale”, găzduită de Palatul Apelor din Timișoara.

De astăzi și până în 24 martie, la parterul instituției, iubitorii de frumos care trec prin Timișoara pot admira 25 de lucrări semnate de 9 artiști plastici timișoreni care au avut drept muză APA: Dorothea Hîrjoi, Smaranda Moldovan, Lia Popescu, Nada Stojic, Viorel Coman, Dorel Olteanu, Bela Tar, Pavel Torony și Costin Brăteanu.

„Indiferent că sursa de inspirație e râul, oceanul, ploaia sau canalul Bega, artiștii plastici ne propun o incursiune în interiorul nostru pentru a ne descoperi sensibilitatea și lumina de dinăuntru, privind lumina de dinafară, cea a apei“, se precizează în comunicatul instituției timișene.

spot_img

Expoziția este consacrată Zilei Mondiale a Apei care anul acesta are mesajul „Fii schimbarea pe care tu vrei să o vezi în lume! Fiecare picătură contează!“. Vernisajul expoziției este astăzi, de la ora 15:00, la sediul ABA Banat, Bulevardul 16 Decembrie 1989 nr. 2, curator fiind artistul plastic Costin Brăteanu.

„Tot aici, la Palatul Apelor, așteptăm publicul larg sâmbătă și duminică între 13:30-17:30 și de luni până vineri între 09:30-15:30, pentru a admira simțirea artiștilor expozanți, cât și frumusețea clădirii Palatului Apelor“, mai transmit reprezentanții instituției.

 

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei