fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Eveniment de suflet pentru comunitatea din Băuțarul de Sus!

Exteriorul bisericii monument, cu hramul Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Băuțarul de Sus, a fost sfințit de ierarhul locului, în cadrul unui eveniment de suflet mult așteptat de comunitatea din Valea Bistrei.

Episcopul Caransebeșului, PS Lucian Mic, a binecuvântat și un monument ridicat în cinstea eroilor români, care se află în curtea lăcașului de cult.

La sosirea în comunitate, ierarhul a fost întâmpinat cu emoție și bucurie de credincioși, autoritățile locale, copii și tineri, îmbrăcați în costume populare specifice zonei.

Majoritatea costurilor pentru lucrările efectuate în ultima perioadă la exteriorul bisericii au fost acoperite cu ajutorul Composesoratului din această localitate.

Biserica din Băuțarul Superior a fost ctitorită de credincioșii acestei localități în anul 1939. Din punct de vedere arhitectonic, locaşul îmbină elemente ale stilului bizantin cu cele de factură neobarocă (în formă de cruce greacă înscrisă, clopotniţa octagonal înaltă, încadrată de alte două turnuleţe, reduse ca dimensiuni). Stilul se caracterizează prin abundenţa elementelor decorative gravate în arca de deasupra celor două uşi şi sprijinite pe coloanele cu capiteluri, care străjuie cele două intrări, după cum informează reprezentanții Episcopiei Caransebeșului.

La finalul slujbei de sfințire, primarul comunei Băuțar, Romeo Răduță, dar și alți membri din comunitate care au contribuit la realizarea lucrărilor de refacere a exteriorului frumosului lăcaș de cult din Băuțarul de Sus, au primit din partea Episcopului Caransebeșului diplome de recunoștință.

foto: episcopiacaransebeșului.ro

Lorena POENARU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei