fbpx
22.4 C
Reșița
duminică, 24 septembrie 23

Felix Borcean: „Datoria spitalului este să presteze o muncă de calitate în beneficiul pacienților“

Recent, Reper24 a realizat o emisiune live din interiorul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, o unitate sanitară în subordinea și finanțarea (parțială) a Consiliului Local. Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean și managerul Adrian Dumbravă au vorbit despre calitatea actului medical, datoriile unității sanitare, investițiile aflate în derulare și necesitatea implicării tuturor factorilor decizionali în buna funcționare a spitalului.

„Din punct de vedere financiar situația nu este una tocmai roză, dar pacienții nu trebuie să știe acest lucru. Datoriile nu au voie să afecteze actul medical în sine, sunt problemele noastre, ale Primăriei, ale managementului. Important este ca aceste datorii să nu-și pună amprenta pe felul în care sunt tratați pacienții“, a afirmat edilul Caransebeșului, Felix Borcean.

Primarul recunoaște că prezența lui Adrian Dumbravă la cârma unității sanitare este un lucru extraordinar, având în vedere performanțele acestuia în domeniul medical în calitate de privat. „Dacă ai astfel de oameni lângă tine și munca mea de primar devine mai plăcută și mai ușoară, pentru că mă exonerează de o serie de griji în ceea ce privește spitalul“, a mai adăugat Felix Borcean.

„Știu foarte bine ce am de făcut. Cunosc în amănunt toate etapele de reconstrucție și dezvoltare a acestui spital. Din păcate, și îmi pare rău că trebuie să o spun, spitalul nu a avut performanță din toate punctele de vedere. Desigur, am avut piedici în încercarea de a reorganiza spitalul. Noi suntrem acum în faza de renovare a habitatului, a condițiilor hoteliere, un lucru care se poate implementa ușor. A fost nevoie doar de câteva discuții cu primarul și consilierii locali pentru a rezolva această problemă care se reduce până la urmă doar la bani. Partea cea mai grea este în plină desfășurare acum; este vorba de schimbarea mentalității personalului medical: medici, asistente, infirmiere, personal administrativ“, a spus la rândul său managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Adrian Dumbravă.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei