fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Filimon înscrie pe bandă rulantă! Naționala Primarilor din România, în Finala Campionatului European din Germania!

Campionatul European de Fotbal al Primarilor de la Leipzig din Germania a început pe 5 mai 2024, cu primele meciuri din grupe. Partidele au fost precedate de festivitatea de deschidere a campionatului, la care au participat toate cele 16 echipe participante – Germania 1, Italia, Ucraina 1, Slovacia 2, Cehia 1, Slovenia, Polonia, Ucraina 2, Slovacia 1, Sud-Tirol, Austria, Germania 2, România, Moldova, Croația și Cehia 2.

La festivitatea de deschidere domnul Hermann Winkler, președintele Asociației Saxone de fotbal a  evidențiat rolul sportului în viața comunităților locale, dar și importanța faptului că peste 350 de primari și viceprimari din mai multe țări europene s-au întâlnit pentru a avea o competiție sportivă.

România a fost distribuită în Grupa D, alături de Moldova, Croația și echipa a doua a Cehiei. celelalte grupe sunt compuse din: Grupa A – Germania 1, Italia, Ucraina 1, Slovacia 2, Grupa B – Cehia 1, Slovenia, Polonia, Ucraina 2, Grupa C – Slovacia 1, Sud-Tirol, Austria, Germania 2.

Primarul Măureniului, Brian Filimon, a înscris în toate partidele de la Campionatul EURO 2024 dedicat primarilor!

În primul meci la acest campionat european, România a câștigat cu 4 la 0 cu echipa a doua a Cehiei, prin golurile marcate de George POPESCU, primarul comunei Sulița, județul Botoșani, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin, 2 goluri și Dumitru-Marcel POPA, primarul comunei Cărpiniș, județul Timiș.

În cea de-a doua zi a Campionatului European de Fotbal al Primarilor au continuat meciurile de calificare în toate cele 4 grupe. În grupa D, România a jucat 2 meciuri de calificare, Cu Republica Moldova, pe care l-a câștigat cu 7 la 1 și cu Croația, pe care l-a câștigat cu 6 la 1. În meciul cu Moldova au înscris Roland-Tiberiu ZELENCZ, primarul comunei Mica, județul Cluj – 3 goluri, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul caraș-Severin – 2 goluri și Gheorghe JURJ, viceprimarul comunei Pișchia, județul Timiș. În meciul cu Croația u marcat  Roland-Tiberiu ZELENCZ, primarul comunei Mica, județul Cluj – 2 goluri, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin, Dumitru-Marcel POPA, primarul comunei Cărpiniș, județul Timiș – 2 goluri, Gheorghe JURJ, viceprimarul comunei Pișchia, județul Timiș și Adrián ISTVÁN, primarul comunei Dârjiu, județul Harghita.

În urma meciurilor de calificare, România a ocupat locul 1 în grupa de D, calificându-se în sferturile de finală ale Campionatului. Alături de echipa de fotbal a primarilor din România s-au calificat în sferturi Croația, din grupa D, Germania 1 și Italia din grupa A, Cehia 1 și Ucraina 2 din grupa B, Slovacia 1 și Germania 2 din grupa C. Celelalte 8 echipe, respectiv Slovacia 2, Ucraina 1, Polonia, Slovenia, Austria, Sud-Tirol, Cehia 2 și Moldova vor juca meciurile pentru locurile 9 – 16.

În sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal al Primarilor, România a întâlnit echipa a doua a Germaniei, pe care a învins-o cu scorul de 6 la 0, prin golurile marcate de Roland-Tiberiu ZELENCZ, primarul comunei Mica, județul Cluj – 2 goluri, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin, Gheorghe JURJ, viceprimarul comunei Pișchia, județul Timiș, Claudiu MIHĂLCEANU, primarul comunei Giarmata, județul Timiș și Vlăduț NICULAE, primarul comunei Aninoasa, județul Dâmbovița. A urmat semifinala pentru primarii din România, în fața reprezentativei din Croația, unde din nou Filimon, Beg și compania roș-galbenă albastră a reușit să se impună.

În cea de-a doua semifinală Cehia 1 s-a impus în fața echipei a doua a Ucrainei.

Astăzi, de la ora 17:00, tricolorii noștri primari vor juca finala în fața formației

„Sunt bucuros că am marcat în toate partidele de până acum și ne-am calificat în Finala Euro 2024 din Germania dedicată primarilor, competiție extrem de serioasă. Colegii mei primari au abordat cu devotament total fiecare partidă iar faptul că am ajuns în această finală nu este întâmplător. Îmi reprezint cu cinste țara pentru că îmi doresc să se vorbească despre noi cu respect peste hotare și mă dăruiesc atât cât pot alături de tot stafful pentru a aduce acasă titlul la care visăm, deși nu va fi deloc o finală ușoară“, a declarat primarul comunei Măureni și unul din golgheterii acestui Campionat European, Brian Filimon.

Le ținem pumnii primarilor din țară pentru a face o figură frumoasă în finala de astăzi!

Hai România!

Sergiu TABAN

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei