fbpx
18.7 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

Finanțare europeană pentru școlile din Constantin Daicoviciu

Conducerea administrației publice locale din comuna Constantin Daicoviciu a depus spre finanțare un nou proiect european. Este vorba de dotare cu echipamente IT a tuturor școlilor din comună, proiectul depus având o valoare de aproximativ 700.000 de lei, din care un procent de 2% din valoarea investiției este cofinanțare de la bugetul local al comunei.

Primarul Daniel Boambeș a precizat că scopul proiectului este dotarea tuturor școlilor primare și gimnaziale din comună cu dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line.

În această perioadă, proeictul este în etapa de evaluare. Este un nou proiect pentru comună, de această dată un proeict pentru educația copiilor noștri. Pandemia de Covid-19 și măsurile luate la nivel național în ceea ce privește școala on-line, ne obligă să găsim soluții pentru asigurarea materialelor necesare desfășurării activităților educaționale. În acest sens am găsit soluții pentru asigurarea bugetului de cofinanțare și am depus proiectul pentru accesarea de fonduri europene. Procedura de verificare a proiectului necesită timp și trebuie respectate criteriile de finanțare.

Prin această finanțare europeană vom asigura fiecărui elev din ciclul primar și gimnazial o tabletă școlară, iar fiecare clasă va fi dotată cu tablă interactivă, sistem wi-fi, desktop videoproiector și alte echipamente informatice”, a declarat primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș.

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Competitivitate prin care elevii din unitățile de învățământ preuniversitare vor primi tablete școlare și echipamente IT necesare pentru buna desfășurare a cursurilor ca urmare a situației generate de pandemia Covid-19. Finanțarea pentru aceste achiziții este eligibilă în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Tehnologia informației și comunicațiilor.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei