fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Finanțare integrală pentru proiectele Primăriei Ciuchici

Programul Național de Redresare și Reziliență reprezintă o oportunitate pentru administrația locală a comunei Ciuchici. Toate cele 4 proiecte pentru care s-a accesat finanțare prin PNRR au primit aviz pozitiv, iar în această perioadă se solicită clarificări pentru a se da undă verde licitațiilor pentru execuție.

„Din cele 4 proiecte, două reprezintă reabilitarea a două clădiri ale administrației publice, un cămin și un dispensar medical. Valoarea pentru acest ultim proiect este de aproape 620 de mii de lei fără TVA, la care se adaugă alți 250 de mii de lei pentru două stații de încărcare a mașinilor electrice, cuprinse în același proiect“, a precizat pentru Reper24, primarul comunei Ciuchici, Ion Orbulescu.

Va fi reabilitată termic clădirea cu două etaje, se va înlocui tâmplăria, instalația electrică și acoperișul clădirii. La parterul clădirii este amenajat dispensarul medical, iar la etaj sunt amenajate locuințe de serviciu pentru medici.

spot_img

„Din păcate, nu avem doctor în comună. Cel care a fost s-a mutat și noi am rămas fără. Am făcut toate diligențele posibile, dar nu am reușit până acum nimic. Există la nivelul județului Caraș-Severin un deficit de 36-37 de medici generaliști“, a mai declarat edilul Ion Orbulescu.

Un alt proiect de 170 de mii de lei prevede reabilitarea unei clădiri din Petrilova unde se vor amenaja birouri. „În acest fel va exista un loc în care cetățenii se vor putea întâlni cu agentul agricol, cu cel fiscal, ISU, asistență socială și tot ce va mai fi nevoie în această localitate oarecum izolată“, a mai adăugat edilul comunei Ciuchici.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei