18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Forța Dreptei, o nouă mișcare pe eșicherul politic din Banatul Montan, girată la centru de Ludovic Orban!

 

Ludovic Orban, fostul premier al României și președinte PNL este promotorul unei noi mișcări politice despre care se va vorbi intens în perioada următoare. Orban, unul din cei mai vechi și cunoscuți liberali ai liberalismului de după 1989, este politicianul care a reușit să rămână în picioare, în ciuda nenumăratelor încercări de decredibilizare la care a fost supus de-a lungul timpului. Alături de fostul prim-ministru s-au reunit în noua formațiune o serie de liberali pentru care contează cu adevărat spiritul liberal, respectul pentru înaintașii acestui partid istoric și dorința de a demonstra că se poate porni la drum, chiar și dincolo de tentantul act al guvernării.

În Caraș-Severin, frâiele formațiunii Forța Dreptei au fost preluate de Hadrian Popescu, cel care, din data de 3 mai 2022 asigură rolul de coordonator al Grupului de Inițiativă la nivelul județului Caraș-Severin. Popescu a chemat „la arme“ alături de el și alte nume cunoscute ale liberalismului cărășean care au răspuns pozitiv la chemarea acestuia. Este cazul inginerului Iulian Georgevici, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și ex-manager Aquacaraș, care va avea rolul de secretar general al FD-CS, fostul inspector general al ISJ Caraș-Severin prof. Boris Vatzulik – președinte interimar al organizației Forța Dreptei Reșița sau fostul viceprimar al Reșiței, Dorinel Hotnogu, noul vicepreședinte Forța Dreptei din Caraș-Severin, în vreme ce la Bocșa, Florentin Bocșanu a făcut pasul pe dreapta lui Orban… în forță.

spot_img
Popescu și Georgevici, față în față cu Orban la București! 

La prima adunare generală a Consiliului Național al Forța Dreptei care s-a desfășurat la București, organizația din Caraș-Severin a fost reprezentată de Hadrian Popescu și Iulian Georgevici. Despre evenimentul care i-a reunit pe foștii liberali, astăzi coalizați în noua mișcare intitulată Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a declarat:

Astăzi, la prima reuniune a Consiliului Național al Forța Dreptei, am făcut o evaluare asupra dezvoltării partidului în plan local și am fixat obiectivele pentru acest an.

În doar 2 luni de zile de la înregistrarea partidului am reușit înființarea a 24 de filiale la nivel de județe și sectoare ale municipiului București. Până la 1 iulie ne propunem să avem constituite organizații în toate județele și sectoarele, iar până la sfârșitul anului în minimum jumătate plus unu din localitățile României.

În toamna acestui an vor avea loc alegeri la nivelul organizațiilor locale și județene, iar Congresul va avea loc în primele luni ale anului viitor. De asemenea, începem demersurile pentru constituirea comisiilor de specialitate ale Forței Dreptei.

Dorim ca în cursul acestui an să obținem recunoașterea la nivel european. Vom depune cerere de înscriere în Partidul Popular European, formațiunea politică de centru-dreapta de la nivel european cea mai apropiată de valorile principiile și ideile care stau la baza funcționării formațiunii noastre politice.

În ceea ce privește alegerile locale parțiale, Forța Dreptei intenționează să se prezinte cu candidați proprii în cele peste 30 de localități în care au fost vacantate mandate de primari“.

Care vor fi următorii pași ai formațiunii Forța Dreptei în Caraș-Severin, care va fi colaborarea cu celelalte organizații de partid, precum PNL sau PSD, cine sunt personajele care se află în umbra acestei formațiuni în Banatul de Munte, câți liberali așteaptă momentul 2024 pentru a face pasul spre FD, toate acestea le vom afla mai repede sau mai târziu. Un lucru e cert: liniștea mai multor lideri consacrați a fost tulburată…

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

  1. E din start o eroare. Tradatori,delatori,unii,altii,deja ruine. Nu te poti baza pe astfel de oameni. Pai dle H popescu,erai mina dreapta a lui Nelutu tau,acum ce facusi,l ai tradat? Imi raspundeai cu obraznicie cind l am interpelat de citeva ori,iar acum ce faci dle,ce faci? Te revopsesti.? Ai luat o mai la dreapta,ca cei de acum s au luat cu stinga? Mari lichele mai sint unii? Altii,prea naivi,dar de treaba,dar,asta i viata,inainte, ca inapoi,nu merge.

  2. Oare Sică mandolina nu realizează ca este expirat politic! Am văzut ce a fost în stare sa facă atât la guvernare cât și în opoziție…
    Oare nu are nepoți de crescut!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei