17.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

Fotbal american: Locomotivele reșițene au scăpat finala printre degete!

Echipa de fotbal american Reșița Locomotives a fost la un pas de calificarea în finala Campionatului Național de Fotbal American, după ce a pierdut duminică, 14 noiembrie, scor 26-30, partida cu Monsters Mureș! Surpriza e cu atât mai mare cu cât reșițenii au reușit să îi învingă pe mureșeni în trecut, fără a le lăsa nicio șansă în disputele directe. Totuși, trebuie menționat că formația care îl are ca inițiator pe Raul Siladi, nu a putut beneficia de aportul mai multor jucători exponențiali, atât în fazele de atac, cât și în cele defensive, fapt care a făcut diferența, „monștrii“ reușind, în ultima perioadă, să își întărească lotul, prin cooptarea unor jucători experimentați, care și-au demonstrat cu brio calitățile fizice în campionatele disputate peste hotare.

Reșița Locomotives își menține șansa la medalia de bronz, iar jocul pentru locul 3 se va disputa peste aproximativ două săptămâni, la Reșița, în compania echipei Cluj Crusaders.

La finalul întâlnirii de pe stadionul Gloria, una în care „gloria“ a aparținut oaspeților de la Monsters Mureș, deși afectat de înfrângere, jucătorul Raul Siladi a avut amabilitatea de a răspunde la întrebările jurnaliștilor:

spot_img

N-am câștigat meciul, dar am putut să oferim spectacol și până la urmă noi asta ne-am propus. Evident că ne-am fi dorit să câștigăm și să ajungem în finală, dar până la urmă trebuie să învățăm din înfrângerea asta, trebuie să ne dăm seama că noi suntem o echipă în construcție, suntem la început de drum. Era frumos să ajungem în finală. O să învățăm din înfrângerea asta și mergem mai departe. Urmează un meci pentru locul trei. Până la urmă nu o să cedăm. O să vrem să obținem chiar și o medalie de bronz.

Pentru noi e o mare bucurie, dar bucuria cea mai mare este că oferim spectacol și cred că asta încântă pe toată lumea și asta ne-am și propus până la urmă. Adică am realizat ceea ce ne-am propus la începutul sezonului”, declară Raul Siladi.

R: În primul meci i-ați bătut! Ce s-a întâmplat acum?

Jocul lor a crescut foarte mult. Și jocul nostru a crescut și chiar pot să spun că am făcut un joc bun pe ofensivă. Am greșit pe defensivă. În fotbalul american sunt meciuri care se cheamă shoot-out: fiecare ofensivă ia mingea și marchează. Din păcate ei au reușit să ne oprească odată. A fost suficient să marcheze ei odată în plus și aici s-a decis meciul.

Nu pot să zic că am făcut un meci rău. Puteam să jucăm mai bine pe defensivă. Am avut ocazia să-i oprim de câteva ori dar nu am profitat. În momentul în care o echipă de fotbal american se antrenează foarte bine pe ofensivă și jocul le merge, e greu de oprit, așa cum și lor le-a fost greu să ne oprească jocul și nouă ne-a fost greu să le oprim jocul și se vede că au și ei jucători cu experiență și așa, „un fir de păr”, poate a lipsit să înclinăm balanța în favoarea noastră“.

R: E un sezon bun pentru Locomotive?

E un sezon în care am arătat că putem să jucăm de la egal la egal cu orice echipă și până la urmă trebuie să fim realiști. Suntem la început de drum.

Poate am mai zis lucrul acesta: alte echipe au meciuri câștigate mai multe decât avem noi jucate. E foarte greu începătorii să fie pe același palier cu jucătorii cu mare experiență, chiar dacă nu sunt campioni. Dar una este să ai zece campionate și alta este să ai 4 meciuri. Progresăm, asta e, trebuie să fim bărbați, să vedem ce-am greșit și asta le-am zis și băieților: toată lumea se știe bucura la victorii, hai să vedem dacă suntem suficient de bărbați la înfrângeri și să trecem peste chestia asta!

Până la urmă fotbalul american și sportul în general te învață și asta: cum să gestionezi înfrângerile”.

Finala? Peste două săptămâni?

Sincer, noi eram atât de concentrați la meciul acesta încât nu am vrut să ne gândim nici la finala, nici la locul 3, am zis să vedem, să jucăm jocul acesta.

Se va juca la Reșița, probabil, cu Clujul, pentru că au pierdut ieri și Rebels sunt în finală cu Monsters”.

Mult succes în jocul pentru locul trei, „Reșița Locomotives“!

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei