17.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

Va avea Anina străzile asfaltate?

Alimentări cu apă, canalizare și refacere infrastructură rutieră; acestea sunt lucrările ce se vor finanța prin noul PNDL3 sau Anghel Saligny, program menit sa aducă o creștere a gradului de civilizație pentru locuitorii de la orașe dar și de la sate.

La Anina, oficialitățile administrației locale au pregătit și depus două proiecte pe acest nou program de finanțare, proiecte ce ar permite refacerea infrastructurii rutiere pe aproximativ 40% din străzile fostului oraș minier.

„Primul dintre aceste proiect prevede, între altele, asfaltarea străzii Gârliștei și Colonia 2, în lungime de aproape 3 km și cu o valoare de 7 milioane de lei“, a precizat pentru Reper 24, administratorul public al Aninei, Dan Vlad.

spot_img

Cel de-al doilea proiect este mult mai amplu și va conduce în final la reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere pe străzile: Colonia 3, Dealul Frumos, Semenic, Traverselor, Negoiu, Criș, Clopotelor, Făgărașului, Izvorului, Maial, Soarelui, Izvarna, Republicii (parțial), Bucegi, 13 Decembrie și Uzinei.

„Lungimea totală a străzilor din acest proiect este de 7,9 Km,iar valoarea proiectului se ridică la aproximativ 28 de milioane de lei. Pe foarte multe dintre aceste străzi nu s-a intervenit deloc; pe altele s-a mai pus niște piatră concasată ori s-au mai făcut câteva cârpeli, dar pe cele mai multe nu s-a făcut nimic serios de 32 de ani“, a mai precizat administratorul public al orașului Anina, Dan Vlad.

Guvernul a anunțat o finanțare de aproximativ 50 de miliarde de lei pentru acest program, ce se vor întinde pe o perioadă de aproximativ 5 – 6 ani. Valoarea însumată a proiectelor depuse până acum este de trei ori mai mare, astfel încât multe vor rămâne neincluse în program sau vor fi finanțate doar parțial.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei