fbpx
19.3 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Fotbaliștii rossoneri încheie prima parte a campionatului pe locul I și privesc cu încredere spre Play-off!

În etapa a XVIII-a, ultima a sezonului regular, aceștia au trecut de  Crișul Chișineu-Criș cu 2 – 0 

În cadrul etapei a XVIII-a, rossonerii au întâlnit, pe propriul teren, arădenii de la Crișul Chișineu-Criș. Înainte de acest meci cele două combatante și-au asigurat prezența în Play-off, rossonerii de pe primul loc, iar oaspeții de pe locul patru.

După o scurtă perioadă de tatonare, rossonerii și-au impus jocul, punând presiune pe echipa adversă. Presingul avansat a adus pentru rossoneri și câteva oportunități în fața porții adverse, dar care nu au fost valorificate, fie impreciziei la ultima pasă, fie datorită intervențiilor portarului arădean.

Antrenorul principal al rossonerilor a început partea a doua a jocului cu două modificări, introducându-i în teren pe Alfred MENSAH și Robert PETRE, înlocuind-i pe Sebastian VELCOTĂ, respectiv Vlad CHERA. Și, așa cum ne-au obișnuit de două meciuri, „în prima repriză îi obosim, iar în a doua marcăm”, după numai trei minute, în minutul 48, Cornel ARDEI a deschis scorul cu șut puternic din interiorul careului mare, după un corner de pe partea stângă, executat de către Ionuț POPESCU și reluările lui Alfred MENSAH, respectiv Aboubacar GAKOU.

Meciul a avut aceeași desfășurare, cu rossonerii în prim-plan, dar acțiunile acestora nu au avut efect și pe tabela de marcaj.

În minutul 69, se produce a treia modificare în formația reșițeană, în locul lui Aboubacar GAKOU intrând Alexandru DANE.

În finalul jocului, minutul 90+1, antrenorul rossonerilor a mutat din nou, introducându-l în teren pe Remus TRANCĂ în locul lui Robert PETRE.

Deși tot meciul nu și-au creat ocazii de a marca, arădenii puteau să înscrie în minutul 90+3, dar mingea reluată cu capul din cădere de către un jucător oaspete a trecut pe lângă poarta lui Cristian ZIMMERMANN.

În același minut, Călin CHEREGI face o ultimă schimbare, introducându-l pe Gabriel GOMBOȘ în locul lui Alexnadru NEGRU.

Minutul 90+5, ultimul al timpului de joc, avea să aducă cel de-al doilea gol al rossonerilor: după o degajare a lui Cristian ZIMMERMANN, mingea a fost prelungită cu capul pe spate de către Alexandru DANE până la Gabriel GOMBOȘ; acesta a înaintat pe partea stângă, după care l-a servit perfect pe Remus TRANCĂ cu o pasă în interiorul careului mare, iar jucătorul rossoner a dejucat ieșirea la ofsaid a arădenilor, punctând din colțul careului mic pentru un meritat 2 – 0!

Astfel, echipa reșițeană încheie prima parte a campionatului pe locul I în Seria 8, privind cu încredere cele nouă partide (tur, retur, tur) din Play-off! Celelalte trei echipe sunt: Șoimii Lipova, la trei puncte, CSC Ghiroda și Giarmata Vii la șase puncte, respectiv Crișul Chișineu-Criș la paisprezece puncte.

Reșițenii au abordat jocul în următoarea formulă: Cristian ZIMMERMANN – Ștefan BĂRBOIANU, Cornel ARDEI, Alin DUDEA, Sergiu RIMOVECZ – Ionuț POPESCU, Sebastian VELCOTĂ (min. 46, Alfred MENSAH) – Alexandru NEGRU (min. 90+3, Gabriel GOMBOȘ), Marian DRĂGHICEANU,  Vlad CHERA (min. 46, Robert PETRE; min. 90, Remus TRANCĂ) – Aboubacar GAKOU (min. 69, Alexandru DANE).

Pe bancă au luat loc şi: Cătălin CĂPĂȚÂNĂ, Nicușor FOTA, Bogdan SZIJJ, Patrick CANEA.

La finalul meciului antrenorul principal al rossonerilor, Călin CHEREGI,  a declarat: „A fost o victorie pe deplin meritată, chiar dacă am fixat rezultatul final în ultimul minut. Cred că în acest meci nu s-a pus problema învingătoarei și cred că am meritat acest rezultat. Am încheiat campionatul cu o victorie foarte importantă pentru noi, iar peste o săptămână o să ne întâlnim din nou cu același adversar. Am citit acest adversar de vreo două săptămâni și stiam că este o echipă bună și compactă. Față de meciul tur a prestat cu totul alt joc, drept dovadă că s-a calificat de pe locul patru. Crișul este o echipă interesantă care va fi citită și mai bine de noi în săptămâna de dinaintea primului meci din play-off. Din nou am marcat golurile victoriei în repriza a doua, dar și în prima parte am avut două sau trei ocazii de-a înscrie. N-am reușit în prima repriză, dar am fost convins că în cea de-a doua o să marcăm și se va concretiza victoria pe care am dorit-o cu toții!”. 

În prima etapă a Play-off-ului rossonerii se vor reîntâlni pe propriul teren cu cei de la Crișul Chișineu-Criș. În cea de-a doua partidă Șoimii Lipova o va întâlni pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Meciurile sunt programate sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 17:00.

Miruna MIHANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei