17.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

(FOTO) Climate Action, un proiect cu tradiție la Grădinița „Floarea Soarelui” Reșița

 Proiectul global Climate Action a devenit tradiție pentru Grădinița cu Program Prelungit „Floarea-Soarelui” Reșița care, după impactul avut în anul 2020 asupra a două grupe de preșcolari, a atras aproape toate cadrele didactice să se implice cu micuții ecologiști în acțiunile propuse de organizatori.

Plecând de la premisa că schimbările climatice sunt reale și fiecare dintre noi, copii și adulți, suntem responsabili de planetă, cadrele didactice implicate și-au propus ca prin acest proiect să conducă la o schimbare de comportament prin educație.

Fiecare gest contează! 

Sub deviza „Fiecare gest contează!”, preșcolarii au fost provocați să găsească soluții pentru a stopa schimbările climatice. Pe parcursul a 6 săptămâni interesante, copiii au fost antrenați în activități pe teme de schimbare climatică, cauze locale și globale care influențează acest fenomen, identificarea de soluții pentru combaterea sa.

spot_img

Li s-au prezentat informații, au vizionat filmulețe educative, au explorat resursele puse la îndemână, au realizat desene, machete și au făcut experimente, au creat postere, mesaje, au plantat arbori, au pus semințe de fasole la încolțit, făcând primul pas pentru a realiza o mini seră organică, au discutat și au împărtășit descoperirile lor cu alti copii de pe intreg Pamantul in mediul online.

Proiectul Climate Action este un proiect gratuit centrat pe elevi – o călătorie de 6 săptămâni care implică peste 2,5 milioane de elevi din 135 de țări. Este susținut de guverne din 15 țări și își propune să ducă la o schimbare de comportament prin educație. Este în colaborare cu WWF și NASA și susținut de Jane Goodall, președintele Higgins, Kumi Naidoo, oameni de știință și personalități publice. A fost acoperit de mass-media din 45 de țări, inclusiv BBC, CNN și National Geographic.

Proiectul se adresează tuturor copiilor și tinerilor cu vârste între 4 și 21 de ani de pe 6 continente, iar Grădinița cu Program Prelungit „Floarea-Soarelui” Reșița s-a implicat la grupa cea mai mică de vârstă: 4-6 ani.

Cadrele didactice au fost sprijinite în acest demers cu un curriculum al proiectului,sugestii de activități, materiale, au fost ghidate de organizatori, s-au conectat și au interacționat cu alți profesori din toate colțurile lumii, făcând schimb de bune practici și împărtășindu-și preocupările și rezultatele.

Proiectul se va finliza cu un webinar susținut de experți de renume mondial în data de 4 noiembrie”, a declarat Daniela Vulpeș – responsabil proiecte europene în cadrul grădiniței.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei