fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

(FOTO) Ery Daniel Pervulescu, cetățean de onoare al municipiului Caransebeș

În ultima ședință de Consiliu Local, aleșii municipalității au acordat titlul de cetățean de onoare al municipiului Caransebeș lui Ery Daniel Pervulescu, director al Centrului Comunitar Evreiesc (JCC România), membru în Consiliul Director al Federației Comunităților Evreiești din România, și fost președinte al Obștei Evreilor din Caransebeș.

Înainte de a pleca la București pentru a studia în cadrul Facultății de Relații Internaționale și Studii Europene, Ery Pervulescu a condus Obștea Evreiască din Caransebeș. Din acest rol s-a concentrat pe conservarea și transmiterea istoriei și culturii, organizând numeroase activități culturale și zeci de concerte de muzică clasică. A redeschis publicului larg sinagoga din Caransebeș, a organizat evenimente, precum ceremonia din Caransebeș de comemorare a victimelor Holocaustului co-organizată cu dr. Florin Damian Schwartz, unde au participat reprezentanți ai corpului diplomatic a 7 state, dar și concerte cu soliștii de la operele din București, Timișoara, Brașov, Stuttgart, Viena, de fiecare dată cu o audiență de peste 200 de persoane.

spot_img

Totodată, a realizat renovarea fațadei sinagogii din Caransebeș și este co-inițiator al proiectului de construcție al Muzeului de Istorie și Cultură a Evreilor din Banatul de Munte. Acesta a organizat și vizita Principelui Nicolae în municipiul Caransebeș și, alături de autoritățile locale și comunitatea evreiască locală, a demarat proiectul de înfrățire al municipiului Caransebeș cu un oraș din Israel. Totodată, a promovat orașul prin manifestările și proiectele organizate, ce au adus în municipiul Caransebeș personalități naționale și internaționale, ambasadori, consuli și artiști de la instituții culturale din România și străinătate.

În prima jumătate a acestui an, suplimentar responsabilităților sale curente pentru crearea și implementarea programelor naționale ce se desfășoară în 39 de comunități evreiești din întreaga țară, Ery Pervulescu a coordonat deschiderea și funcționarea a 3 puncte de primire a refugiaților, în cele 3 frontiere principale (Siret, Sighet și Isaccea). Cea mai mare operațiune s-a desfășurat în punctul de frontieră Siret, unde Ery Pervulescu a fost prezent timp de 4 luni, și unde peste 120.000 de persoane, au primit servicii medicale, de asistență socială, mâncare, medicamente, transporturi umanitare de evacuare, cazare, consiliere juridică și multe altele. Întreaga operațiune a necesitat coordonarea unei echipe de peste 150 persoane (voluntari și angajați), printr-un parteneriat între FCER, JDC și autoritățile locale. Printre acțiuni se numără și transportul în Ucraina cu un convoi de tiruri, a peste 100 de tone de provizii.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei